Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Turkiye hic bu kadar ucmamisti

Yillarca ekonomimiz cok iyiye gidiyor diye halki aldattilar. Yabanci borsa yatirmcisinin sicak parasini yatirim gibi gosterip halki uyuttular. Nedense ekonominin iyi gitmesi bir turlu halka yansimadi. Calismakta olan devletin fabrikalarini ucuz esek fiatina yandaslarina peskes cektiler. Devlete ait calismakta olan isyerlerini alanlar oralari imara actirarak rant etme yoluna gitti. O isyerinde calisanlar ise issizler ordusuna katildi. Issizlik bu hukumetin ilgi alanina girmedi. Nedeni halki fakirlestirip, bunun uzerinden rant elde etmekti. Bunuda basari ile yapiyorlar, ramazanda iftar cadirlari ile, secim donemlerinde erzak paketleri, kisinda komur ile fukara edebiyati yapiyorlar. Halkin fakirliginden bile cikar elde etmeye calisiyorlar. Cumhuriyet kuruldugundan beri bircok parti, tek basina yada koalisyon yaparak hukumet oldular. Hicbiri halki once fakirlestirip sonrada yardim yapiyoruz gosterisi icine girmedi. Simdide basbakan komur dagitarak Turkiye`yi ucuracagini soyluyor. Her zaman soyluyorum bu basbakanin agzindan cikani kulagi duymamasi gibi bir hastaligi var. Kendi cemaatine seslenirken cemaatinin mensuplarini kandirabilir ama, biraz dusunebilen insani sadece guldurur. Butun Turkiye`ye komur dagitsa Turkiye nasil ucacak bir aciklasada ogrensek.

Valilere gazetecilerin onunde sozum ona emir veriyor, ihtiyac sahiplerini bul onlar gururlu insanlardir kendileri gelmez diye. Valinin gorevimidir bu isi yapmak. Muhtarlik denen kurum var Turkiye`nin en ucra kosesinde bu muhtarlardan yararlanabilirsiniz. Krizlere gebe bir 2008 yili geliyor. Sicak para yavas yavas elini cekmeye basliyor. Bugune kadarki aldatmaca sona eriyor. Turkiye guvenilirligini uluslarasi platformda kaybediyor. Ekonomik konumu bircok geri kalmis ulkeden daha kotu. Bu durumda paranin yer degistirmesi kolaylastiriyor. Hicbir yatirimci parasini riske atmak istemez. Turkiye dunyanin en yuksek faiz orani ile borclaniyor. Bilincsizce, dusuncesizce, ulke yonetmek sirket yonetmeye benzemez. Bir sirket borc batagina dusup batabilir ama soz konusu ulke olunca alacaklilar alacagini yaniniza birakmazlar. Zaten yillardan beri gozu Turkiye`nin uzerinde olup agizini sapirdatanlar cullaniverirler uzerinize. Avrupanin bircok ulkesi tek bayrak altinda toplaniyor, buda onlarin isini kolaylastiriyor. Benim aklim yuzde 17 ile borclanmaya bir turlu ermiyor. Uluslarasindaki borclanma ulkelerin ekonomilerinin guvenilirlik durumlarina gore yuzde 4 ile 10 arasinda degisirken, ulkenin ekonomisi cok iyi oldugu halde nasil olupta yuzde 17 ile borclaniyor. Bunu birinin bana aciklamasi gerekiyor.

Bu iktidar ulkeyi batma noktasina getirip yeni gelen hukumete devrettiginde, bilmiyorum o gunleri gorecekmiyiz.yeni hukumete atesten gomlek giydirmis olacak. Enflasyon yukselmiyecek nedeni ise kimsede harciyacak para olmayacagi icin ekonomik hareketlilik olmayacak. Ama bu hukumetin uyeleri ulkeyi bu duruma getirdikleri icin yuce divanda hesabini verecekler dunyanin neresine giderlerse gitsinler.


Ucan biri varsa oda basbakandan baskasi degildir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...