Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye neden birleşemiyor?

Türkiye neden birleşemiyor?
 

Öncelikle vahşi erkek terörüne kurban giden son çiçeğimiz Özgecanımız için Allahtan rahmet diliyorum. Vahşiliği tarif edecek vahşi sözü bile bunu anlatmakta kifayetsiz kalır. 

Türkiye'de bu vahşi cinayet ve tecavüz eylemi Türkiye'nin bir yüzünü daha ortaya çıkarıyor. Birleşememe... Kutuplaşma... 

Bu olay bir asayiş suç olayıdır. Siyasi bir olay değildir. Öyleyse biz neden siyaset silahlarıyla birbirimizi vurmaya kalkıyoruz ki! Neden herkes kendi ideolojisini/partisini savunma ve karşı tarafa laf sokma derdinde. Biri şeriat istiyor, biri laiklik istiyor biri bilmem ne istiyor. Ne alakası var! Bütün bunlar, senin ideolojin gerçekleşmiyor diye mi oluyor?  

Beyin kanallarınızı biraz açın. Evet olay çok vahşi, evet kabul edilemez bunun sorumlusu partiler, particiler vb. kişiler değil. Suç her yerde olan bir şey.  Dünyanın hemen hemen her yerinde suç işleniyor. Gelin bu acıya birlik olalım, bu acılı aileleri savunalım diyoruz ama yok! Yok, yok, yok... Özellikle 80 öncesi doğanlar hemen parlayıveriyor. Sol, sağ, müslümanlık, ateistlik başlıyorlar birbirlerini bileylemeye. Ne alakası var! 

Yahu sizin bir zaman makineniz yok mu? Siz 80 öncesine geri dönün orada birbirinizi çıtır çıtır yiyin. Kahvelerinize bomba atın, tarayın, mahalleleri işgal edin, üniversiteleri işgal edin. Binin zaman makinenize gidin buradan. Biz, sizin gibi kaos dolu bir ortamda yaşamak zorunda mıyız?

Ben politika sevmiyimmm...

Ben politikacıda sevmiyimmm...

Ben insan seviyimmm...

Geçen yaz Amerika'da toplamda tüm halkta infial yaratan 3 olay gerçekleşti. Bir siyahi genç beyaz polis tarafından vurularak öldü. Çıkan gösterilerde bir gösterici siyahi daha öldü. Zavallı adam çok yaşlı olduğu için polisten kaçamamış sonunda kurşunların kurbanı olmuştu. Buna binayen akabinde yeni olaylar gerçekleşti. Peki ne gördüm? Siyahiler (sizin tabirinizle zenciler), beyazlar, Latinler, Asyalılar, Yahudiler ve Müslümanlar... Herkes birlik içindeydi. Suriye'lilerin Times Square(Times Meydanı) gibi en işlek yerde bizzat polisin önünde eylem yaptığını gördüm. Küçücük gruba ne sataşan vardı ne karışan ve onlara alkış tutan zaman zaman destek veren beyaz Amerikalılar da vardı. Peki biz neden bu tür olaylarda (Özgecan Aslan, Münevver Karabulut vb.) birleşemiyoruz. Neden iş siyasete kayıyor? İslam ülkelerinde şeriat var mı? Var. Suç var mı? Var. Tecavüz de oluyor, hırsızlıkta oluyor, cinayette oluyor. Öyleyse şeriat bir çözüm değil! Dünya da ileri demokrasilerde Avrupa veya Amerika gibi gelişmiş yerlerde de suç oluyor. Demek ki siyaset suç önleyici bir araç değil. Kanaatimce suç oranını sıfıra indirmek pek mümkün görünmüyor. Lakin suçu önleyici araç hukuktur, eğitimdir, bilinçlenmedir, duyarlılıktır, kolluk kuvvetleridir bunu daha uzatabiliriz. Hukuk adil bir şekilde işlerse suçlular hak ettiği cezayı alır. Ceza vermek belki büyük oranda suça karşı insanları caydırmasa bile en azından mağdurların ve toplumun vicdanını rahatlatır. 

Gerçi kime ne anlatıyorum, bizden adam olmaz ki! Bu ülkede bu dar kafalı, siyasi fanatik insanlar yüzünden 3 kere darbe olmuş. Yüzlerce insan asılmış, işkence görmüş, çeşitli cinayetlere kurban gitmiş ve bu siyasi fanatikler hala bundan pişmanlık duymuyor. Hiç üzülmüyorlar aptal hırslarına kurban giden gencecik insanlar için ve bizi de zehirlemeye çabalıyorlar. Ben bundan çok rahatsızım. Sizin gibi olmayacağımıda buradan bildiririm. Sayın siyasi fanatikler, sayın siyasi fanatikler mağaralarınıza girin. 

Emre Erden 

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..