Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye PKK’yı yok edebilir ama barışı var edemez; çünkü amacı barış değil

Türkiye PKK’yı yok edebilir ama barışı var edemez; çünkü amacı barış değil
 

Terör ortamının beslediği konjonktürel şişkinlik partilerin gerçek gücü konusunda fikir sahibi olmamızı engelliyor. İlaveten her partinin kendi yaslandığı bir argüman da var. Barış ortamı gelse insanlar terör gazlı oy vermeyecekler ve partilerin gerçek durumlarını görebileceğiz.

Türkiye’nin terör konusunda barışı isteyen bir tavrı yok.  Hatta ülkesini savunduğunu bile söyleyemeyiz. Örgüt öldürüyor, o da öldürüyor. Bu biraz da partilerin ateşi daha iyi yakmaya çalışmalarından. Bazıları PKK’ya bağırırken sesini o kadar yükseltiyor ki ta Yüksekova’da bebekler uyanıyor. Zaten aynı bebekler Kandil canileri yüzünden hiç uyumuyor.

Ben hiç böyle barış görmedim, oğlunu öldürüyor babasına kardeşiz diyorsun! Bir de ortada hiçbir şey yokmuş, PKK keyfinden öldürüyormuş gibi paylaşım sitelerinde atıp tutanlar var. Beni en çok sinir eden şey koca devletin bunları kale alması. Ağzı olan konuşur, bilinçli değiller ki, ne söylediklerini bilmiyorlar!

Ortada halledilmesi gereken bir Kürt sorunu var. Bütün bunlar bunun için oluyor. Senin devletin Kürt olduğunu bile söyleyemezsin diyor, görmüyor musun? Bu anlayışta sorun var. Kürt olsam ben de dağa çıkardım. Sen her ne kadar kabul etmesen de bu onlara göre bağımsızlık savaşı. Bebek katillerini sizin yüzünüzden savunmak zorunda kalıyoruz. Vatan millet Sakarya anlayışıyla düşünmeyin lütfen. Eskiden vatanımızı savaşarak korurduk; artık barış ile koruyalım.

Ayrılmak istiyorlarsa iple bağlayamayız değil mi? Ama biliyorsunuz ayrılamayacaklarını. Adamların derdi kimlik, verin gitsin. Bu vatanda bu bayrağın altında olsunlar ne isterlerse onu yapsınlar; özgürlükten korkmayın! Bu ne biçim paylaşım, ülkeyi bölmek isteyenlerden maaş mı alıyorsunuz?

Türkiye’yi yönetenlerin amacı barış değil, bu anlaşıldı. Dört parti de bir şekilde mevcut konjonktürden besleniyor. Ama bizim amacımız barış olmalı. Beni PKK ilgilendirmez; Kürtler bu ülkenin asli unsurudur. Ben objektif bir siyasetçiyim, onların hakkını da savunurum. Gerekirse Türkiye’ye karşı. Kimsenin yanında değilim; karşısında da. Korkut haksızlığı asla kabul etmez, herkes ağzının payını alır. Ne yapacağız ya! Birileri öldürüyor, birileri askere polise öldür diye gaz veriyor. Aydınlar ihanet içinde halk gaflet içinde. PKK’yı destekleyen var ya,  böyle şey olur mu?

Amacınız iç savaş ise gelsin bakalım, kimin anası ağlayacak… Vallah billâh, Allah göstermesin ülkede bir iç savaş çıksa bu savaştan sorumlu olmayan tek kişi Korkut’tur. Devletin yaptığı haksızlığı anlatırken PKK’yı tutmak zorunda değilsin ki. Dehşetle seyrediyorum ülkemi! Barış çağrısında bulunanın bile ses tonu yüksek, savaşa çağırıyor sanıyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..