Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Türkiye Türkiye duy sesimizi

Türkiye Türkiye duy sesimizi
 

21. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatlarının logosu Çin kültüründen esinlenerek yaratıldı.


Engelli vatandaşlarımız ne yazık ki toplumda hep arkalarda yer almaktadırlar. Ne otobüse binecekleri düşünülür ne de okula gidecekleri. Bu yüzden de şehirlerimizin birçoğunda engelli vatandaşlarımız çoğu zaman sokağa dahi çıkmak istememektedirler. Engelli vatandaşlarımızın sayılarının ise 8 milyon gibi bir rakam olduğunu ise sanırım birçok vatandaşımız üzülerek yazıyorum ama bilmemektedir. Tüm bunlara hem toplumumuzun engellilere bakışını hem da onlara gerekli önemi vermeyişimizin de etkisini katarsak yaşam, engelli vatandaşlarımız için olduğundan daha da zor hale gelmektedir. İşte bu kadar olumsuz bir tabloyu düzeltmek ise tamamen bizlerin ellerinde, o yüzden engelli vatandaşlarımızı kucaklayacak her türlü organizasyonda ilk sıralarda yer almak hepimizin birer vatandaşlık ve insanlık görevidir.

Özellikle basında ve TV’lerde olan onca saçmalığı izleyip alkış tuttuğumuz bu çağda hiç değilse onların özel günlerinde ekranlarımızı ve radyolarımızı engelli vatandaşlarımızın dünyasına çevirelim. Hiç değilse bu vatandaşlarımızın yılın belli günlerinde katılmış oldukları spor faaliyetlerini ya da diğer organizasyonları takip edelim ki, engelli vatandaşlarımız ile aramızdaki çökmüş köprüleri onaralım. Onları aramıza daha çok alalım ve engelli olduklarını en az hissederek kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlayalım. Eğer daha sağlıklı ve duyarlı nesiller yetiştirmek istiyorsak engelli vatandaşlarımızı her zaman desteklemeli ve olabildikçe onları toplumumuzun ön sıralarında ağırlamalıyız.

Şu anda bakıyorum da basınımızda onca moral bozucu haberlerin dönmesi yetmiyormuşçasına Tayvan’ın başkenti Taypey’ de 21.incisi düzenlenen Dünya işitme engelliler olimpiyatları hakkında bir tek yazı bulamıyorum. Hâlbuki bu gençler tüm zorlukların üstesinden gelerek bu olimpiyatlara hazırlandılar ve madalya alsın yad a almasınlar ayakta alkışlanmayı hak ediyorlar. Onları yalnız bırakan medyamız adına ben ise üzüldüğümü üzerine basarak belirtmek istiyorum.

Hem okul hem de iş hayatımı sürdürdüğüm yer olan Tayvan’da bulunan takımımız oyuncuları ve idarecileri ile dün tanışma fırsatı buldum. Onların burada kalacakları süre içerisinde biz Türk vatandaşları olarak ta onları elimizden geldiği en iyi biçimde hem ağırlamaya hem de desteklemeye çalışıyoruz. Olimpiyatların bugünkü ilk gününde Tekvando takımımız bizim yüzümüzü kara çıkarmayarak bize ve tüm Türkiye’ye ilk altın madalyamızı hediye etti ve bayrağımız Tayvan’da yükselirken hepimizin ağzından İstiklal Marşımız dökülüverdi. Bu esnada ise sporcumuz ne yazık ki işitme engelli olduğu için bu görüntüyü sessiz dünyasında beklide çılgınlarca haykırarak kutladı. 58 kg. da yarışan 20 yaşındaki Muhammed Güler bugün finalde Rus rakibini çok rahat bir oyunla puan dahi vermenden ( diğer rakiplerine de vermedi ya gerçi) yendi ve ilk günde ilk altınımızı ülkemize kazandırdı. Bloğumu yazdığım şu saatlerde de erkek voleybol takımımızın Polonya ile mücadelesi var ve onlarda rakiplerini yenmek isteyerek altına doğru yolculuğa başladılar.

17 Eylül’e kadar sürecek olimpiyatlarda Türk sporseverlerini ve medyasını Uzakdoğu’ya davet ediyorum. Kendileri gelemeyecek olsalar da yazılarıyla, haberleriyle, canlı bağlantıları ile burada yarışan bu kardeşlerimize destek vereceklerini bilmek hem bizi hem de sporcularımızı çok mutlu edecektir. Böyle önemli bir turnuvada sanırım onlarda yalnız kalmak istemeyeceklerdir. Dilerim bloğum çok kişiye ulaşır ve ülkemden birçok vatandaşımızın ilgisini bu oyunlara çekebilirim.

http://english.2009deaflympics.org/bin/home.php sitesinden oyunlara ve programlara ulaşabilir ayrıca Milli takımımızın maçlarını da takip edebilirsiniz. Bugün başlayan altın madalya macerası diğer günlerde de devam edecek ve oyuncularımız ülkemize birçok madalya ile döneceklerdir. Engelli sporcularımızın sessiz dünyalarında kaybolmamaları için onlara desteğinizi esirgemeyin. Hayat engellide olsalar onlarla daha güzel, hem unutmadan söyleyeyim hepimiz birer engelli adayıyız. Lütfen onları aramıza alalım ve toplumumuzun daha güzel günleri yaşaması için birlikte el ele verelim. Uzakdoğu’dan sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 180
: 4193
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Kariyerini Uzakdoğu sahne ve televizyonlarında geliştiren  sunucu, şovmen, yazar, oyuncu Uğur Rıf..