Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖNAY BARIŞ KÖROĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/onayca

22 Kasım '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Üçlü sebze püresi

Üçlü sebze püresi
 

MALZEME: 4adet orta boy patetes
3 adet orta boy havuç
2 demet ıspanak(150-200 gr.)

Başamel sos:

5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
5, 5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
8, 10 yaprak maydanoz.

YAPILIŞI: Havuçlar soyulup ikiye bölünerek, üzerine çıkacak kadar tuzlu suyla haşlanır. Patetesler kabuklarıyla birlikte iyice temizlendikten sonra ikiye bölünerek bol tuzlu suda haşlanır. Ispanakların kök kısımları kesilerek, sapları ve yaprakları ince doğranır.2-3 su bardağı suyla 10 dakika kadar haşlanır. Süzülerek iyice sıkılır.
Haşlanan havuçlar ve patetesler ayrı kaplara rendelenir.
Diğer taraftan, başemal sos için; zeytinyağı orta boy bir tencerede kızdırılır, üzerine unu ekledikten sonra orta ısılı ateşte, tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur. Unun rengi iyice sararınca, üzerine süt azar azar eklenerek, karıştırılır.MUhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilip tekrar karıştırılır. Birkaç dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri katılırarak karıştırılır. Diğer taraftan ortası delik geniş bir kek kalıbı streç film ya da aliminyum folyoyla kaplanır.
Maydonoz yaprakları şekil verilerek kalıba yerleştirilir. Başemel sos üçe ayrılırarak ayrı ayrı havuç, ıspanak ve patetesele karıştırılır. Maydonozun üzerine sırasıyla havuç püresi, ıspanak püresi ve patetes püresi yayılır. Üzeri kaşıkla bastırılır. Buzdolabında 2, 5 saat bekletildikten sonra bir servis tabağına ters çevrilerek, üzerindeki folyo ya da streç sıyrılır. Püre, dilimlenerek servis yapılır.
Sevgi ve afiyetle efendim..

 
Toplam blog
: 50
: 1016
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

Anadolu Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Bir Kamu kuruluşundan yönetici olarak emekli oldum. Evliy..