​ UFO (Dünya dışı varlıklar) / Uzay / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Uzay
 

UFO (Dünya dışı varlıklar)

UFO (Dünya dışı varlıklar)
 

İnsanoğlunun belki en büyük bilinmezi. En büyük merakı. Üzerinde çalışan binlerce insan. Her yıl varlıklarına daha çok inanılan uzaylılar ve UFO'lar. Sayısız kitap, resim, film ve yazı... Gizemini koruyan, 21. yüzyılda henüz varlıklarına şüpheyle yaklaşılan Dünya dışı varlıklar.

Bu konuyu seçmemde en büyük etken, dün seyretmiş olduğum "İşaretler" adlı film. Gerçekten ABD filmleri içinde beğendiğim 5 filmden biri oldu. Dar bir kadro ile geleceğe yönelik güzel bir film. Bu film kadar etkilendiğim diğer bir film ise Roswell adlı filmdi. Roswell kasabasında geçen olayları anlatıyor. İzlemenizi tavsiye ederim.

"Uzaylılar yıllardır bizimle birlikte yaşıyor." fikrini savunanlardan tutunda, "her yıl uzaylılarca kaçırılan yüzlerce insan olduğuna" dair çok yaygın bir inanış bulunmaktadır. Aslında açıklanamayan bir çok olay bulunmaktadır. Hepimizin bildiği ya da detaylarını bilmediği bu konuda çok çeşitli hikayeler bulunmaktadır. Bazı yazarlar ve fotografcılar ile Dünya çapında kurulan UFO dernekleri bizlere bu Dünya dışı varlıkların varlığını ispatlamakla uğraşırlar. Şahsen ben her geçen gün daha çok inanmaya başladım. Ancak zannediyorum, tüm ülkelerde uzaylı ya da UFO gören insanlara pek sıcak bakılmıyor. Bu kişilerin ya hasta oldukları ya da sahtekarlıkla suçlandıkları ve toplum tarafından dışlandıkları sonucuna varılıyor. Ancak unutmayalım ki; iddalarını şu ana kadar tam anlamıyla çürüten olmamıştır.

Bilim dedektifleri tüm bu konularda çalışa dursunlar, merak ettiğim konu aslında şu. Dünya devletleri bu konuda ne tür önlemler alıyor. Ortak hareket planları var mı?, Edindikleri bilgileri birbirleriyle paylaşıyorlar mı? ve Yüksek olan bu ihtimale karşı acil durum planları var mı? Ciddi çalışmalar yapılıyor mu? Bu konuda ABD'nin NASA 'sı çok yol kaydetmiş görünüyor. Çin Hükümeti'ninde büyük bir bütçeyi bu bilinmezliğe harcayacağını okumuştum.

İnsanoğlu; zamanda yolculuk kadar, UFO ve uzaylıların varlığını hep merak edecektir. Gördüğüm bu merakın hep korku ile özdeş olduğudur. E.T. türü filmlerin artmasını beklerken korku ve endişe yayan filmlerin çekilmesi Dünyanın uzaylılara kötü bir önyargı ile yaklaşmasını sağlayacaktır.

Yaratıklar olarak nitelenen canlı ya da cansız, görünen veya görünmez varlıklar ile bir savaş halinde bilinmeyenlerle hareket etmek Dünya devletleri için çok zor olacaktır. Düşmanını tanımamak, gücünü bilememek (muhtemelen Dünyaya kadar gelebildiklerine göre, bizlerden teknoloji olarak ilerde olacaklardır.), ne istediklerini anlamamak, belki herşeyden önemlisi onlarla diyolog kurulup kurulamayacağını bilememek... Tüm bunları yaşamamak en güzeli.

Hepimizin düşüncelerinde Dünyanın sonunun nasıl ve ne şekilde geleceği belirsizliği var. Dinler ve bu dinlere ait kutsal kitaplarda bu konuda birbirine yakın ifadeler bulunuyor. İnanan var, inanmayan var. Ama biliyoruz ki herşeyin sonu olduğu gibi, Dünya'nında sonu gelecek. İnşallah bu yolla sona ermez. Bu konuyu burada kesiyorum.

Dileğim, teknolojinin her gün daha çok ilerlediği günümüzde, astronomi ve uzay çağına daha çok önem verilebilsin. Bu güzel Dünyayı paylaşamayan insanoğlunun elinden Dünyası alınmasın. Bugünlerini aramasın.

Sonuç olarak kaç yıl daha belirsizliğini koruyacak bu konunun başımıza iş açmadan netleşmesidir. Eğer gerçekten bir gün Dünyamıza geleceklerse önce Barışa inanarak gelmeleri ve geldikleri yere dönmeleri en iyisi olacaktır.

 
Toplam blog
: 17
: 2332
Kayıt tarihi
: 21.12.06
 
 

"İlk- Orta- Lise ve Üniversite yıllarım Anadolu da geçti. Sonra iş hayatı; mağazacılık, inşaatcılık ..