Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

23 Aralık '06

 
Kategori
Uzay
 

Ufo gerçeği

Ufo gerçeği
 

Ufo (Unidentified Flying Objects)’ların yapısal özellikleri birbirinden farklı olmasına rağmen, bazı yakın karşılaşma raporlarında ortak özelliklerinin olduğu bilinmektedir ve artık tüm dünya tarafından gözlemlere dayalı olarak varlıkları kabul edilmektedir.

Ufo’lar bağlantı yerleri bulunmayan ve dış omurgalı bir yapıya sahip olup, ileri bir teknolojiyle inşa edildikleri bilinmektedir ve bu bakımdan insan yapımı bir araç olmadıklarını söyleyebiliriz.

Gözlemlenen ve fotoğraflanan Ufo’lar arasında, alt bölümlerinde üç ya da dört küre bulunan kubbeli diskler (takyon ışık enerjisi üreten plazmalar veya anti-madde reaktörleri) dikkat çekicidir ve bu kürelerin manyetik bir alan içersinde döndükleri (elektromanyetik alan üreticisi) ve mikro dalga enerjisi yaydıkları da görülmüştür.

Disklerin üstündeki kubbelerden anten benzeri cisimler bulunabilmektedir. Disk biçimli Ufo’larda pencere ve kapılar da gözlemlenmiştir. Bunun yanında, alt kısımlarında dikdörtgen paneller bulunan üçgen biçiminde Ufo’lar da bulunmaktadır. Işıklar, pencereler, paneller, yükseltilmiş yüzeyler hemen her tür Ufo’da görülmektedir. Bu özelliklere sahip cisimler gözlemleyen tanıklar bunların başka dünyalardan geldiğine ikna olmuşlardır.

Ufo’lar hem gündüz hem de gece gözlemlenebilmekte ve birçok atmosferik efektler yaratmaktadırlar. Parlayan ışık geçirmez gövdeler, parlayan yarısaydam gövdeler, kıvılcımlar ve dumanlar bu efektler arasındadır. Gündüz gözlemlenen Ufo’ların belirli bir renkte ışık yaydığı görülmemiştir ve genel olarak gümüş ve beyaz renkte oldukları söylenmektedir. Gece ise, Ufo’lar çevreye çok parlak ve rengarenk bir ışık yayarlar, bazen birden fazla renge girerler ya da gözlem sırasında renk değiştirirler. Kimi görgü tanıkları, bu araçların hızlandıkça gözlemlenmesi güçleşen bazı değişiklere uğradıklarını bildirmişlerdir. Bu özelliklerin Ufo’ların sahip olduğu itici gücün bir ürünü olduğu tahmin edilmektedir.

Ufo’lar saçtıkları ışıklarla kendilerini çevreleyen atmosferi iyonize edebilmektedirler. Bu iyon katmanları, bulunulan yere ve havanın durumuna göre farklı renklere sahip bir plazma haline gelmektedirler. Uzaylı varlıklar ayrıca, ivmenin ve hızlı manevraların negatif etkilerini sıfırlayan aletler de geliştirmişlerdir, dolayısıyla uçan daireleriyle havada akıl almaz manevralar yapabilmektedirler. Bildirilen Ufo raporları üzerinde yapılan çalışmalar, Ufo’ların belli başlı ve yinelenen bir manevra paternleri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunlar arasında, Ufo’ların önce havada asılı kalması ve ardından aniden hızla yükselmesi sık rastlanan bir olaydır ve Ufo’ların tipik bir özelliği olarak kabul edilmektedir. Hiçbir doğal ya da insan yapımı cisim bu şekilde hareket edememektedir. Sık gözlemlenen diğer olaylar ise, daire biçimini alma, havadaki araçları süratle geride bırakma ve bir araya gelerek birlikte hareket etme manevralarıdır.

Ufo’lar yeryüzünde değişik alan etkileri yaparlar, yani indiği bölgede mekanik, termal, manyetik, radyoaktif, fiziksel ve kimyasal etkiler veya değişimler oluşabilir ve belirlenebilir.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..