Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '08

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Ulaştırma Bakanı'na Açık Dilekçe

Ulaştırma Bakanı'na Açık Dilekçe
 

Ulaştırma Bakanlığı'na, Ankara

1 - İnternet sitelerine sayıları giderek artan erişim yasaklarını kınıyor, tüm yasaklı sitelerin hemen açılmalarını talep ediyorum!

2 - Türk Telekom’un tekelindeki sabit hatlar üzerinden haksız kazanç sağlamasını kınıyor; görüşme ücretleri cep telefonlarıyla hemen hemen aynı düzeye gelen ev telefonlarında indirim yapılmasını talep ediyor; aksi hâlde ADSL bağlantısı kullanmayan herkesin ev telefonlarını iptal etmeleri için kampanya başlatacağımı ilan ediyorum!

3 - Ev telefonumla hiç görüşme yapmasam dahi, Internet bağlantısı için 4 GB'lik kullanım karşılığında 29 YTL + 11 YTL = 40 YTL'lik fatura ödemekteyim her ay. Bu bedel benim emekli maaşımın yüzde 6,7'sine denktir. Oysa, aynı durum Londra'da yaşayan bir arkadaşımın emekli maaşının sadece yüzde 2,7'sidir. Üstelik onun maaşı benimkinin tam 4 katıdır. Kısacası, İnternet erişim ücretleri millî gelirimize kıyasla çok pahalıdır. Türk Telekom'un tekelci zihniyetten kurtulması ve alımgücü zaten zayıf olan halka daha ucuz internet erişimi sağlaması için rekabetçi firmalarla yarışa sokulması zorunludur. GSM operatörü diğer telekom şirketlerine rekabet olanağının verilmesi, halkımızın yararına olacaktır.

Saygıyla arz ederim.

Mehmet Sağlam




.....................................................................................
* Kadın-erkek sayısı eşit ve "dokunulabilir" Meclis istiyoruz!
.....................................................................................

 
Toplam blog
: 147
: 2923
Kayıt tarihi
: 05.05.07
 
 

İngilizce öğretmeniyim, çevirmenim, dilmaçım, araştırmacıyım. / Beş kitabım var: Beynin Kimliği, ..