Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Uyanmanın vakti gelmedi mi ?

Uyanmanın vakti gelmedi mi ?
 

uyuyoruz ve uyumaya niyetimiz var


Bilinçsiz bir toplumuz. Öyle ki devlet büyüklerimiz bile herhangi bir konuda atılım gerçekleştirdikleri zaman halkı bilinçlendirmiyor. Bu durum hemen hemen her alanda böyle. Bu da ister istemez insanların tepkisini azaltıyor. Sanırım taktik de tam olarak insanların tepkilerini azaltmaya yönelik. Zaten bilinçli bir topluk olsak bir çok konuda rant sağlamaya çalışan,çıkarlarını düşünen insanlar olmaz.

Herkesin çıkar sağlamaya çalıştığı bir dünyada bizi uyutmaları gayet doğal. Elbette bunların yanı sıra iyi şeyler de yapılıyor. Ancak neticesinde uyutulduğumuzu söylemem sanırım yanlış olmaz. Misalen son aylarda sürekli bal reklamları izlemeye başladık. Balın reklamını veren kişi bile neden bu kadar ucuza bal sattığını açıklayamadı. Lakin kapış kapış gidiyor.

Bunun yanı sıra hala tam olarak anlaşılmayan GDO konusu var. Elbette bizim genetiğimiz ile çoktan oynandı. Yediğimiz yiyeceklerin içerisinde ne var Allah bilir. Ancak ben de bir kaç yemeğin içine ne katıldığını biliyorum. Neyse GDO konusunda neden halk bilinçlendirilmedi, doğrusu bende merak ediyorum. İnsanın gelişimini doğrudan etkileyen bir konu.

Ayrıca son günlerde sıkça tartışılan zam konusu var. Dünyanın en pahalı petrolü bizim üllkemizde. Ancak gelirimizde doğru orantıda olmayan zamlar bunlar. Uyutuluyoruz ! Daha neler neler...

Yazılacak çok şey var. Ancak önemli olan,benimsenmesi gereken önce insanın kendi çevresini düzeltmesi ve bir nebze de olsa uykudan gözünü açması.

Yaşadığımız dünya üret, satın almaya zorla, tüket yani itaat et ve öl mantığına dayalı. Elbette anarşistlik yapmayalım. Lakin uyanır ve bazı rant sağlayıcıların işlerini bozarsak en azından bacağımızın tekini bu bataklıktan çıkartabiliriz.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..