Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '08

 
Kategori
Sosyoloji
 

Uzaklık; Aslında Nelere Yakınlık ?

Uzaklık; Aslında Nelere Yakınlık ?
 

Uzaklık; hep uzaklaştırır mı gerçekten! Mesafelerin açılımına ters bir orantı ile yakınlık kuramaz mı insanlar? İlle de iki insanın uzaklığa inat cismi yakınlığından bahsetmiyorum elbette, ki ondan bahsediyor olsam konu fazlasıyla basit olurdu değil mi! Başka birşey anlatmaya çalışacağım şey. "Şey" diyorum çünkü henüz ne olabilir bilmiyorum. Ama bişeylerin olduğuna adım gibi eminim. Çünkü bu, şimdilik şu "şey" diye adlandırdığım/adlandıramadığım isimsiz hissedişi duymaktayım, yakınlık adına. Uzaklaştıça yakınlaştığım bir şeyler var içimde, :):) sevda halinden ziyade bahsettiğim şey, zira o bütün mesafelere inat ve bütün yakınlıklara uyumlu bir ben olmuştur artık benliğimizde. İş bu sebepten bu konunun dışında tutuyorum bütün sevdaları ve sevdalı halleri. :):) Peki neyi yada neleri konumuzun içinde tutuyorum o zaman? yada konumuz ne?

Uzaklığın aralığı kadar yakın olabilmek, uzaklığın körleştirdiğinin zannına inat , aslında ne kadar net gördüğümüzü farkedebilmek, konumuz. Bunların kapsadığı her türlü kişi, kişilik, olay, mevzu, halet-i ruhiye vs vs hepsi konumuzun içi.


İnsan bazen tek başına kalmalı, yada mahrum olmalı, ya da özlemeli, ya da yokluğunda meydanını boş bulanları olmalı, ya da istesede uzanamayacak kadar kısa kalmalı bir müddet kolları, aranmak için mecburiyetliklerini kaldırmalı bir müddet etrafındakilerin, bir müddet dışardan bakmalı hayatına, hayatında gerçekten var olanlara, var olduğunu zannettiklerine.

Uzaklık; bazen resmi daha net görmemizi sağlar. Uzaklık; arayanınızın, soranınızın, merak edeninizin, duasına koyanınızın nazarında, yakınlıklığın hazzıyla sarmalar sizi. Yakınlıkta bulunan muhabbetin kaynağı, o kızdığımız uzaklıktır halbuki.

"Ayrılık sevdaya dahil" ne büyük lafmış sahi. Bunu bile anlamak için uzakta olmak, uzaktayım sanırken, Atilla İlhan bakışı ile yakınlaşmak varmış sevdaya. :)

Uzaklık; dostu düşmanı gör dermiş görene. Uzaklık; gerçek sevenlerin bu dermiş anlayana, bilene, özlenene özleyeninin sesinde , mektubunda, hatra geleninde. Uzaklık; Yakına vardığında unutma haa dermiş, ibret makamında uzaktayken kalmış olana. uzaklık; sevdasını her daim diri tutmayı belletirmiş, aklı başında adam olana.

Uzaklık; dostun, kardeşin, arkadaşın, yarin kıymetini öğretmekmiş. Öğrenmek ve bilmek ve dahi farketmek için her duyuşa,hissedişe kayıtsız kalmayana. Uzaklık; Bilen için aslında, bir varmış bir yokmuş.

:):)

 
Toplam blog
: 50
: 618
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

  Yıldız yüklü gecelerde Üşüyerek beklerim. Canım tellere takılır, Ellerimde yüreğim. ..