- Kategori
- Yemek - Mutfak
Üzüm şırası.

Üzüm tanelerinin fermantasyonu
Üzüm şırası (Fermantasyonla), Enzim içerikli
Arkadaşlar keskin üzüm şırasının tadını bileninız varmıdır, bu içeçekler bizim öz İçeceklerimizdir fakat gelişen teknoloji ile şimdilerde onutulmuş fakat istenirse yapımı çok ekonomik ve basit olarak evlerde yapılarak, keskin tadıyla sindirim sistemimize yardımcı bir içecektir Ata yadigari gazlı içecekler. Üzümlerden fermamtasyonla yapılmış enzim içerikli üzüm şırası, bu şıranın sindirim sisteminde yararlı ve ferahlatıcı etkilerini görmekteyim. Arkadaşlar fermantasyon işlemine, eskilerin mayalama, salamura gibi adlarla uygulama olarak gıdalarını tüketme alışkanlıklarına çeşitlilik ve koruma amaçlı olarak işleyerek, ürettikleri sebze ve mevelerden yararlanmışlardır. Bunlar içeriklerine göre çeşitli şekillerde adlandırmışlardır boza, şıra ve turşu suyu gibi içilebilenler yapılışlarında boza ve şıraya fermantasyon işleminden sonra tatladırmak için biraz şeker katmışlar, turşu suyu olarak içecekleri sebze ve meyvelerden damak zeveklerine göre çeşitlilik arz etmesine rağmen fermantasyonu işleminden sonra sade olarak tüketmişler ilave şeker veya tuz katılmamışlardır, katılsada tat vermesi bakımından ilave edenlerde olmuştur.