Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Üzümlü Kek

Üzümlü Kek
 

MALZEMELER
3tane  yumurta
1 su bardağı kazar  toz şeker
1/2 su bardağı ile kuru üzüm
1/2 su bardağı dolusu yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı kadar silme un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
 
Kek Kalıbını Yağlanması İçin:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
 
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Sırasıyla; ayçiçeği yağı, yoğurdu, ve vanilya ekleyerek karıştırın.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu bu karışıma ilave ederek, çırpma işlemine devam edin.
Kuru üzümleri kattıktan sonra  tahta bir kaşık yardımıyla  bu harcı hafif bir şekilde karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula  ile düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik ısıtılmış fırında kekinizi 40 dakika kadar  pişirin.
Pişen keki dinlendirdikten ve soğuduktan sonra kalıptan dikkatli bir şekilde çıkartın ve ılık olarak servis edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..