Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Uzun süreli sessizlik her zaman iyidir.

Uzun süreli sessizlik her zaman iyidir.
 

Hani bazen derin düşünüp içimizdekini anlatmaya çalışıyormuş gibi yapıp davranışlarımızı ona göre değerlendirmeye çalışıyoruz ya, işte içimizdekini vurmaya, haykırmaya onun bizi anlamasına, direncimizin son noktasına kadar elimizden geldiğini tıpkı bir geminin denizde rotasından sapmadan gidileceği noktaya gidebildiğini, davranış kuralarında rotamızı nasıl uygularsak daha iyi olur.

Bir insanı nasıl elde edebiliriz. Yâda ona davranış biçimlerimizi nasıl sergileyip kendimize çekebiliriz. Öyle anlar var ki bazen uzun süre bir sessizlik bile kavramlar arasında çıkıp sert bir tepkiye neden olacak ve bireyin objesinde bir sembolik kurarak beyninde yer alabiliyor. Bu da kişiye ileriye dönük daha yücelik katar.

Kavramı üzerinde yoğunlaştığımızda uzun süreli bir sessizlikten sonra insanın zihin inde farklı ipuçları olsa da bu ipuçlarının yönü daha adaletli olursa sessizliğin verdiği hazlar kişide bıraktığı iz kadar etkileyici ve yüceleştirerek etki yi yaratmaya çalışır.

Günü birlik sessizlik farklıdır. Uzun süreli sessizlik ten ileriye dönük daha sıcak bir ortam kendini bırakır adeta. Bu süreç o kadar içten yol alırken, karşı taraf bu süreçteki sessizlikten daha duyarlı, bilinçli bir cevapla kendisini ifade eder.

Bir insanın elde ederken nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranmalı. Öyle derin yaralar var ki bu yaraları tedavisi bile yok denecek kadar azdır. Bazen hiç ummadığınız bir yerde size doğru uzun süre sonra olumlama şeklinde içinde sevgi olan bir eylem gerçekleşir. Böyle bir ortam da daha akıcı bir davranış sergileyip kişinin karakter tarzında tutunuzda geleceğiniz için sorunlarının üstesine açık ve daha yürekli, doğru yerde, doğru zamanda gittiğinizde alacağınız haz sizler için daha verimli olur.

İleri dönük daha da etkileyici olmak için davranış kuralarında yola çıkarak karşınızda ki ne kadar üstüne giderseniz o kadar da kaybedersiniz. Geminin rotasında yolunu alırken hareket ettiği yöne doğru usulca, kendine has bir özellikle yoluna devam eder, sonuçta limanına sorumsuz bir şekilde varır. Üstlenmek kayıp demektir. Daha çok uzun süreli sessizliklerde ileriye dönük bir kuralar içinde davranış, içgüdüsel bağlamda kazançlı olunur.

Uzun süreli sessizlik, içten içe derin duyguların haz bıraktığı bir süreçte davranış biçimleri kendini geliştirdiği noktada sessizliğin verdiği haz daha duyarlı bir sürecin içine girerek kişilik biçimlerinden verdiği duygusal haz sürekli verimli olmuştur. Kişi kendini ölçmeli, ölçerken de alacağı yol rotasını iyi bilmeli ki sonuca erken varsın. Daha rasyonel davranıp sürekli üstelemekten kaçınıp, sesizliklerin sessizliğini seçtiğinde kendine özgü bir şekilde hareketle daha iyi sonuçlar elde edilir.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..