Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Vahim... Daha vahim... Çok vahim...

Vahim... Daha vahim... Çok vahim...
 

Malum belgeden bahsediyoruz diyecektim, değiştiriyorum. Geçersiz kağıt diyeceğim. Çünkü az evel medyadan öğreniyoruz ki, Ergenekon savcılığına kanıt(!) adı altında geçen belge asıl değil fotokopi imiş.

Benim sade bir vatandaş olarak resmi dairelerde bir işim olsa benden gerekli belgenin aslını isterler. Yoksa işim olmaz. Doğrusu da budur. Ergenekon savcılığının Türk Silahlı Kuvvetlerini zan altında birakacak bir iddia içeren fotokopiyi kanıt olarak kabul etmesi sayın başbakanın dediği gibi “VAHİM”dir.

Bu geçersiz kağıdın yandaş medyaya sızdırılması da “VAHİM”dir.

Hatırlanacaktır. Malum gazetenin yayını ile birlikte sayın başbakan isyana başladı. Hemde ne isyan. O eski belkide özlediği mazlum ve madur edebiyatına hemen hiç vakit kaybetmeden başladı. Açık veya örtülü ordumuza yüklendi. Sanki o ordunun bu saatten sonra çok büyük bir olay olmadıkça darbeyi asla aklından geçirmediğini bilmiyormuş gibi yaptı. Bu davranışı çok büyük bir kesimde şov olarak algılandı. Bu “daha VAHİM”

Oysa ergenekon savcılığı bu geçersiz kağıdı madem kabul etti. Derhal ilgilileri bilgilendirse hiçkimse bu kadar zor durumda kalmıyacaktı.

*********

Buraya kadar olan ayrıntılar olayın vahim tarafları idi. Şimdi şu soruları soralım. Gerçekten Gülen ve AKPyi bitirme çabaları veya planları var mıdır. Cevap “evet” olacaktır. Ancak böyle bir çabanın içinde olanlar asla Türk ordusu değildir. Sebep mi?

1) AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan hüküm giymiş bir partidir. Yani lekelidir. Şeriatı getirici en ufak bir girişimi bile hukuk tarafından tarihin çöp sepetine atılmasına yetecektir.

2) AKP kendine demokrat, hukuk tanımaz, ekonomi bilgisi yetersiz, işsizliğe çare bulamamış bir partidir ve halk nazarında kredisini bitirmiştir. Son yerel seçimlerde aldığı oyların büyük çoğunluğunun iktidar partisi olduğu için aldığını bilmekdedir. Bu yüzdende sıkıntılıdır. Son ekonomik krize hazırlıksız yakalanmış ve sonunu hazırlamıştır.

3) 2002 de AKPyi iktidara taşıyan dış güçler artık alabileceklerinin tamamını aldıklarını görmektedirler. Bu yüzden dirsek çevirmeye başladılar. AB artık sayın Erdoğanın arkasında değil.

Görüldüğü üzere AKPden kurtulmayı isteyenler AB, Almanya, Fransa vs.. ülkelerdir. Yani desteği çekilmiş düşmekte olan bir AKPye ordu müdahale ederek mağdur konumuna sokmaz.

*********

Dikkat edilirse Sayın Başbakan üç ayrı demecinde de “böyle bir belge sahte ise vahimdir. Genelkurmay kaynaklı ise daha vahimdir” dedi. Suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Tabii haklıdır. Birileri darbe yapacaksa cezasını çekmelidir. Ancak sayın başbakan “sahte” ise ne yapacağını hiç söylemedi. Oysa sayın başbakandan beklenen “bu belge sahte ise onu hazırlayanları, incelemeden belge diye kabul edenleri, sızdıranları, yayınlayanları derhal mahkemeye verceğim. Ordudan da özür dileyeceğim” diyebilmeliydi, diyemedi.

Bu ise “Çok vahim”

Çarşamba, Haziran 17, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..