Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Vali Güzeloğlu: “Kentlerin rekabet gücünü, ortak çalışmalar belirler''dedi.

Vali Güzeloğlu: “Kentlerin rekabet gücünü, ortak çalışmalar belirler''dedi.
 

Vali Güzeloğlu,Kentin daha yükseklere çıkması için kurumlarla ve şahışlarla güç birliğine gidiyor.


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentlerin rekabet gücünü belirleyen en önemli unsurun işbirliği ve güçbirliği olduğunu söyledi.
Vali Güzeloğlu, Mersin Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Rekabet çağında, kentlerin rekabet gücünü belirleyen ve etkileyen en önemli unsur, kamu, sivil ve özel tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ve güçbirliğidir. Kentin bütününü geleceğe taşırken, toplumsal, sosyal ve her konuda işbirliği ve güçbirliğinin öneminin altını çizmek istiyorum” dedi.
Karşılaştırmalı üstünlüklerin ne kadar çok olursa olsun, kullanılabilir kapasitenin bunların değerlendirilmesiyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Güzeloğlu, “Bu açıdan Mersin’de tarımdan sanayiye, hizmetler sektöründen turizme kadar çok sıkı bir güçbirliği ve işbirliği esastır. MTB’nın bugüne kadar sağladığı altyapı çalışmalarının daha ileriye taşınmasındaki öncü çalışmalara da bu anlamda ihtiyacımız oldukça fazladır. İnanıyorum ki yeni dönemde Mersin’i bir dünya kenti olmaya taşırken, ilin sahip olduğu zenginliklerin yine bu kent için kazanıma dönüştürürken Ticaret Borsamızın büyük hizmetleri olacaktır”diye konuştu.
MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de, Güzeloğlu’na kente dönük bazı sorunları aktararak çözüm talebinde bulundu.
Kentte hayvan pazarı ihtiyacı, D-400 karayolunun ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığı ve trafik sorunu gibi konulara değinen Özdemir, Güzeloğlu’nun “Erdemli’de Limon Borsası Kurulmalı’ beyanını da hatırlatarak, ‘Ticaret Borsası olarak Erdemli, Silifke ve Mut’ta hizmet veriyoruz. Ancak biz yine de Erdemlililer istiyorsa orada istedikleri borsayı kurmaya ve gerekli yardımı yapmaya da hazırız” dedi.
Vali Güzeloğlu toplantıya katılan işadamı ve işkadınlarını da tek tek dinleyerek iş kolları hakkında bilgi aldı.
Vali Güzeloğlu’nun yakın ilgisi dolayısıyla teşekkür eden üyeler, Güzeloğlu’na sorunlarını ve taleplerini iletme fırsatı buldular.
Toplantı sonunda, Vali Güzeloğlu’nun özgeçmişini içeren bir de slayt gösterisi sunuldu.Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun ziyareti, Başkan Özdemir için apayrı bir izlenim bıraktı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..