Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Vampirler aramızda

Vampirler aramızda
 

Kalbi sıkışıyor, göğsü daralıyor, ciğerlerine yeterince hava gitmiyormuş gibi hissediyordu. Sanki sanayi tipi bir elektrik süpürgesi gelmiş hop diye tüm pozitif enerjisini çekip almıştı. Halbuki ne kadar coşkulu hissediyordu kendini! Faaldi, hayatında hiç olmadığı kadar canlıydı, neşe doluydu…

Hem maddi hem de manevi açıdan ne kadar yükselirsen, aşağı çakılman da o kadar yıpratıcı oluyordu.

İnsanın en yakınları, alaşağı etme kabiliyetleri en fazla olanlarıydı. Yakın arkadaşlar, anne-baba, eş ve çocuklar. Evet, sen istediğin kadar diren bunlardan bir ya da bir kaçı seni hedef almaya görsün, sendeki pırıltıyı gördükleri anda kendi kara deliklerine çekmek için taarruza geçiveriyorlardı. Bütün sıkıntılarını, dertlerini, senin olumlu yaklaşımlarını her çürütüşlerinde, bundan büyük keyif alarak püskürtüyorlardı üzerine. İşte sen de doluyordun doluyordun sonunda üzerinde tonlarca ağırlıkla yere yapışıp kalıyordun.

İnsan, kendine yardım etmek istemiyorsa, başkasından yardım almaya da hazır olmuyordu. Her türlü teşebbüs düşmanlıkla karşılanıyordu.

Kalbinin sıkışmaması, gönlünün kırılmaması için biraz bencil, hatta fazlasıyla bencil olmak gerekiyordu.

Sana sıkıntısını aktarmaya hazır bir yakın ufukta göründüğünde, önce bir yoklayacaktın. Amacı gerçekten senden fikir almak mı, yoksa seni de bunalımının içine sokup, boğmak mı? Bunu anlamak çok kolaydı. Seni dinlerken her söylediğine muhalefet etmiyorsa, değişik bakış açılarını değerlendiriyorsa, birinci kategoride – yardıma ve paylaşıma devam. Yok her dediğinin tersini iddia edip mutsuzluğuna mutsuzluk, çıkmazına çıkmaz katıyorsa ikinci kategoride demekti. Böylelerinden derhal kaçmak, bu mümkün değilse dinliyor görünüp, belli aralıklarla baş sallayıp, “ya evet” gibi nidalarda bulunmak gerekiyordu ki negatif enerjisi senin üzerine bulaşmasın. Öylesine böylesi müstehaktı çünkü.

Nice zorluklarla elde edilmiş hayat sevinci ve mutluluk pozitif enerji vampirlerine kaptırılmamalıydı ne de olsa… 

 
Toplam blog
: 9
: 170
Kayıt tarihi
: 26.01.13
 
 

Üsküdar Amerikan Lisesi ve İ.Ü. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öncelikle annem ve babamın s..