Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Van depremi öğretmenleri iki kere vurdu!

Van depremi öğretmenleri iki kere vurdu!
 

Van’da yaşanan deprem nedeniyle ne kadar güçlü(!) bir ülke olduğumuzu gördük.

Öylesine güçlü bir ülkeyiz ki; bir türlü insanlarımızın karda, kışta, soğukta rahatça yaşayabileceği bir ortam hazırlayamadık!

Kızılay tarafından dağıtılın çadırlar adeta elek(!) gibi… Yurt dışından gönderilen çadırlar ise doğa koşullarına uygun. Ancak onlar öncelikli olarak yandaşlara ve cemaat üyelerine verildi! Kızılay’ın çadırları ise gariban halka verilirken, her bir çadır içinde ortalama 20-25 kişi yaşamaya mahkum edildi.

Bu arada bölgede görev yapan kamu çalışanları depremden halk kadar etkilendiler. Ancak onları ciddiye alan olmadı. Sokakta yatmalarına rağmen bir çadır verilmedi. Aç bilaç işlerinin başında olmalarına rağmen, onlara bir tas sıcak çorba verilmedi. Depremden zarar gören aileleri de görmezden gelindi. Bölgede görev yapan ve en fazla mağdur olan 5-6 bin civarındaki güvenlik güçleri.

Özellikle Polisler bu depremin en mağdur kesimi! Kendi ailelerini bir kenara bırakıp, halkın yardımına koştular. Kendi aileleri aç bilaç ortada kalırken, kendileri uyumak için sıcak bir ortam, içecek bir tas sıcak çorba bulamazken, eksiksiz işlerini yapmaya gayret ettiler.

Tabi bir de bölgede görev yapan ve onlarcası depremde ölen eğitim emekçileri öğretmenler var.  Öğretmenlerden sağ kalanların büyük çoğunluğu dışarıdan geldikleri için ve okullar tatil edildiğinden, memleketlerine döndü. Memleketlerine dönmeyen ve yerli olan öğretmenlerde, başka illerdeki yakınlarının yanına gittiler.

Bildiğiniz gibi deprem doğal bir olay!

Deprem olmasa, eğitim devam edecek, öğretmenler ve diğer kamu görevlileri maaşlarını eksiksiz olarak almaya devam edecekler. Oysa öğretmenler her ay girdikleri ders sayısı kadar aldıkları ek ders ücretini, deprem sonrası alamıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı deprem nedeniyle, tatil olan okullarda ek derse girmeyen öğretmenlerin, ek ders ücretlerini keserek, personelini nasıl koruyup, kolladığını(!) ispat etti!

Evet, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin fazla mesai ücretlerini deprem dolayısıyla kesti, birçok öğretmen ortalama 300-400 lira daha az maaş aldı.

Ya ücretli öğretmenler?

Onların işi tamamen bitti!

Çalışmadıkları için her hangi bir para almaları söz konusu değil!

Bildiğiniz gibi, ücretli öğretmenler ek ders üzerinden ücret alıyorlar. Okullar tatil(!) edildiği için ücretli öğretmenler maaş alamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın depremden haberi yok her halde! Olsaydı böyle bir uygulamaya gider miydi?

İşte devlette çalışmanın zorluklarından birisi…
 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..