Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Vazgeçmekten vazgeçmeyin

Yazım; hayatlarını eskitme pahasına eskilerini atmaya kıyamayanlara…

Gelecek hakkında bu korkunç bilgisizliğimiz olmasa nasıl yaşayabilirdik hiç düşündünüz mü? Neler olacağını bilip de değiştirmeye kalksak, bu kez de başka hadiselere sebebiyet vermez miydik? Hayatımızı sürdürebilmemiz için istikbalin hep karanlık içinde saklı kalması gerekiyor galiba.

Elinde büyük bir oyun hamuru ile oynayan ve onunla yapabileceklerinden habersiz ama istediği her şekli verebileceği düşüncesinin verdiği hakim olma huzuru ile oyuna kendisini kaptıran çocuk gibi geleceğin bilinmezliğini istediğince şekillendirebileceğini umut eden insanoğlu da önündeki karanlığa rağmen kendisini oyuna kaptıran çocuk gibi kendisini hayat oyununa katmaktadır.

Peki insanoğlu da örnekteki çocuğun oyun hamuruna yaptığı gibi geleceğin bilinmezliğinden kendi zevkince yaşamlar çıkarabilecek midir? Bu soruya verilecek cevap bilinmezliğin anlamında gizlidir kanımca. Kimine göre bilinmezlik keşfetmek ve yaratmak kimine göre de ne olacağını merakla beklemekten ibarettir.

Vazgeçmek ve yeniden başlamak bilinmezliği keşfetmek ve yaratmak olarak görenlerin hareket tarzlarıdır.

Unutulmamalıdır ki zamanında vazgeçebilen birinin yeniden kazanma ihtimali vardır ama vazgeçmekte geç kalanın hiç şansı yoktur…

İyi vazgeçmeler...

 
Toplam blog
: 9
: 734
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Ankara' da yaşıyorum. Hukuk okudum ve şu anda Ankara' da avukatlık yapıyorum. Yazmayı ve okumayı ve ..