Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ve değişim başlasın…….

Ve değişim başlasın…….
 

Hepimiz bir şekilde kim tarafından başlatıldığını bilmediğimiz geleneklere uymak zorunda bırakılıyoruz. Oysa ki gelenekler ne kutsal ne de kanun… Ancak geleneksel yaklaşımları olan kesimin oluşturduğu


05.11.2014

Havaların artık iyice soğumaya başladığı günlerdeyiz. Bu da demek oluyor ki; yine her yer gri tonları, siyah, lacivert renkler giyinmiş insanlarla dolacak. Her ne kadar eskiye nazaran modacılar sonbahar-kış tasarımlarında farklı renklere yer verse de; insanların çoğunluğu genele uymak, yadırganmamak için renkli giyinmekten halen çekiniyor.

Hepimiz bir şekilde kim tarafından başlatıldığını bilmediğimiz geleneklere uymak zorunda bırakılıyoruz. Oysa ki gelenekler ne kutsal ne de kanun… Ancak geleneksel yaklaşımları olan kesimin oluşturduğu toplumsal baskı nedeniyle kısıtlamalara uymak zorunda hissediyoruz.

Siyah renk, çok sevdiğim renklerden biridir. Ancak etrafıma baktığımda çiçeklerde, ağaçlarda, kuşlarda hatta böceklerde….. gördüğüm renk cümbüşünü de çok seviyorum, içim açılıyor. Kendine has güzelliği olan bulutlu, yağışlı sonbahar kış mevsimlerinde bizler renkli giyinerek birbirimizin enerjisini yükseltebilir, içini açabiliriz. Bence bu sene “böyle gelmiş böyle gider, eski köye yeni adet getirme şimdi” gibi mantıklara kulağımızı tıkayalım ve içimizden geldiği gibi istediğimiz renklerde giyinelim.

İsteyen yine  siyah gri giysin, isteyen renkli, isteyen karma bir tarz yapsın. Ama zorunlu hissederek ruhlarımızı sıkmayalım boş yere. Kimsenin kimse üzerine baskı yapmaması kaliteli bir davranış olur. Anlaşılanın aksine kalite sadece maddiyatla elde edebileceğimiz bir olgu değil. Ve ülkelerin gelişmesi için her  konuda kalitenin yükseltilmesi çok önemli. Bu sebeple açık görüşlü olmak, saygı duymak, kimseye baskı yapmamak gibi kaliteli davranışları, toplumumuzun geneline yaymalıyız.

Evet şimdi  2014-2015 sonbahar-kış modasında neler var, hep birlikte kısaca bir  göz atalım. Hakim renk deve tüyü olacak. Yine klasiklerden siyah ve grinin tüm tonlarını görebileceğiz.  Geçen sene olduğu gibi mavinin tüm tonları, mavili desenli formlar ve mor renk öne çıkan renklerden olacak. Portakal turuncusu ile içimiz ısınacak. Safran sarısı, kırmızı, bordo tonları ve avcı yeşili ile gözlerimiz bayram edecek. 

Hepimize şimdiden renkli, mutlu, huzurlu, enerji ve kalitemizin yüksek olduğu bir 2015 yılı diliyorum. 

Sevgi ve Dostlukla Kalın, 

 

 
Toplam blog
: 15
: 191
Kayıt tarihi
: 12.05.16
 
 

İnsan psikolojisi, sosyolojisi, İşçi hareketleri tarihi, müzeler, sergiler, doğa gezileri, tabii ..