Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Vefalı bir yıl gelsin…

Vefalı bir yıl gelsin…
 

Vefalı bir yıl gelsin…                                                                                                                                                       29/12/2011

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy,  2010 yılına girerken, yılbaşı gecesi televizyonda yaptığı konuşmasında, "Herkes için zor geçen bir yılı geride bırakıyoruz.

Hiçbir kıta, hiçbir ülke, hiçbir sektör bunun dışında değil" diyor. Sarkozy, 2010'un yenilenme yılı olacağını kaydediyor. 2011 yılındaki sahte temennisinin ne olduğunu ise bilmiyorum.

Bildiğim, herkesin bildiği ve bu yıla kara bir leke gibi vurulan kararlarıdır ne yazık ki. Tabi perde arkasında bunun çeşitli sebepleri olabilir. Sebeplerden biri de sanırım seçimler için oy almaya ihtiyacı var. İşte iktidar hırsı böyle bir şey olsa gerek.  Bu yaşatılanları takdiri ilahiye, STK’lara, dünya kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

***

Zamanı, saatlere, günlere, haftalara, aylara, mevsimlere, yıllara göre bölmüşüz. Tarihler olmazsa olmazlarımız olmuş. Buluşmalar, toplantılar, törenler, iş saatleri gibi birçok konuda her an bizimle beraber yaşıyorlar. Zamana yetişmeye çalışanlar, zamanı iyi organize edemeyenler, keyfine kâhyalık yapanlar, zaman geçmiyor diyenler.

 2011 yılında da bu saatlerin arasına sıkışıp, sörf yaptık. Kimi bir yakınına hasta yatağında şifalar diledi/diledik. Kimi sevdiği birini kaybetti, ebedi yolculuğa uğurlarken bu yıl da onun hafızasına iz bırakarak kazındı. Kimi nişanlandı. Yeni bir yuva kurmanın heyecanını yaşayanlar koşturdular ihtiyaçlar listesi içerisinde, kaybederek kendilerini. Askere gidenler, tezkere alanlar, askere gidip dönemeyenler…

İşte zamanın, 2011 yılının kucağında bir yılı da böyle geçirdik. Fark ettik ki, en önemlisi de sevgiyle her anı onurlandırmakmış. Tabi fark edemeyenler de oldu onlar da umarım seneye fark ederler. Sevgi ,saf sevgi yaşamın ana kaynağı. Tabi belli bir gücünüz olacak hayatta ama sevip, sevilmiyorsanız bunun ne anlamı var.

Geçen gün biyolojik yaşı gösteren bir test gelmişti ona baktım. Daha genç olmanın formülü de yaşam tarzınla ilgili. Beslenmen, spor yapman, stresle baş etmen, dostların, aşk durumun, kiloların, uyku düzeninin, alkol alıp almaman, kendine zaman ayırman bunların her biri bir ölçüt ve sen bunların çoğunu yapabiliyorsan yaşıtlarına nazaran daha sağlıklı ve dinç görünebiliyorsun.

Bu yılı uğurlarken, ona teşekkür edelim her şeye rağmen. Gelen seneye, kendi yaşamınıza şans vermek bizim, öncelikle bizim elinizde unutmayalım. Sahip olduklarınızın, sağlığınızın, dostlarınızın, ailenizin, sevdiklerinizin,  zamanınızın değerini bilirseniz, onlarda size vefalı olurlar hem de istemediğiniz kadar. Boş verip akışına bırakırsanız, inceldiği yerden kopsun derseniz de kaybeden siz olursunuz. Kazanmak kaybetmekten, her zaman daha meşakkatlidir.

Milletimize güzel, sevgi, saygı, barış dolu bir yıl diliyorum. Yüreğinizden umut hiç eksik olmasın.

 e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..