Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Vekillerini de al git…

Vekillerini de al git…
 

Başbakan oturumlara katılmayan milletvekillerine çok kızmış. Önümüzdeki seçimlerde bunları değiştireceğiz açıklamasını yaptı.

Şöyle düşündüm seçim tarihi belli olmuşken bu milletvekilleri neden acaba oturumlara katılmazlar. Hani desem seçim çalışmaları var, alanlarda mitinglerdeler, değil. Peki, bunlar çoğunlukla meclisteler ve mecliste oldukları zaman işleri ne ola ki, meclis toplantılarına katılmıyorlar.

Parti başkanlarını bile karşılarına almak pahasına iştirak ettikleri bu işler gerçekten önemli olmalı diye düşünüyorum. Muhakkak önemli dosyaları takip ediyorlardır, önemli ihaleleri paylaşıyorlardır. Nede olsa önümüzde seçim var ve kendilerine seçim için bütçe ayarlamaları gerekiyor.

Zaten bir dünya para harcayarak milletvekili olan bu insanlar bu masraflarını milletvekili maaşınla karşılayacak değiller. Bunlarda milletvekili olmak için ortaya bir sermaye koyuyorlar canım. Bu kadar olacak, koydukları sermayenin karşılığını alacaklar.

Başbakanımız öncelikle bu konuda biraz düşünmeli ve milletvekili olmak için adaylardan istenen parti harçlarında indirim yapmalı ki, bu adaylarda milletvekili olduklarında zararlarını daha çabuk karşılasınlar da kalan zamanlarda meclis çalışmalarına katılabilsinler. Sonuçta buradaki milletvekillerimizde çoluk çocuk sahibi insanlar onlarda çocuklarına gemicik alamasalar da en azından bir teknecik almak isterler.

Bu insanlarda yarınlarını düşünmek zorunda, çocukları şirket kuracak. Ülkemizin yumurtacıları oldu, pırlantacıları oldu, gemicileri oldu kim bilir ülkemizin daha ne sanayicileri oldu ya da olma yolunda ilerlemekteler.

Burada Nasreddin Hocamızı anmadan edemeyeceğim, boşuna dememiş ‘’Ye kürküm ye!’’ sizlerde hocamızı çok seviyorsunuz ki, maşallah sözünden hiç çıkmıyorsunuz.

Başbakanımız milletvekillerine kızıyor ve değiştirmekle tehdit ediyor. Peki, sayın başbakanım sizde uluslararası işlerle uğraşmaktan, Amerika’nın istediklerini yerine getirmeye çabalamaktan, ülke ülke dolaşmaktan, Pensilvanya valisinin isteklerineden ülkemizin işlerinle uğraşmaya fırsat bulamamaktasınız. Olaylara bu açıdan baktığınızda Türk Milleti de bu durumdan memnun değil, kendinize dikkat edin sizin milletvekillerini değiştirmeyi düşündüğünüz gibi Türk Milleti de sizi değiştirebilir.

Önemli olan o konuma sizi kimlerin getirdiği değildir, sizin o konumda kimlere hizmet etmek için bulunduğunuzdur ve bulunduğunuz konum Türk Milletine hizmet etmek içindir. Siz ve milletvekillerinizin yaptığı gibi kendinize menfaat sağlamak için milli değerlerin harcanacağı yan gelip yatacağınız bir konum değildir. Sizi o konuma kim taşırsa taşısın unutmayın sizi oradan o konumun sahibi olan Türk Milleti indirir.

Kısacası orada olan sizler ve partinizin milletvekilleri Türk Milleti için çalışan maaşlı personellersiniz burada asıl patron olan Türk Milletidir ve sizler bu şekilde devam ederseniz 12 Haziran 2011’de kendinizi kapının önünde bulursunuz.

Hani sen demiştin ya bir vatandaşa ‘’Ananı da al git.’’ Diye…

İşte gün gelir Türk Milleti de sana der…

‘’Vekillerini de al git…’’

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..