Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Vizyon farkı şampiyonu belirleyecek

Genelde uzun yazarım. Bu sefer kısa yazacağım. 

 

Fenerbahçe' nin şampiyonluk şansı %20' nin altında. Bu sene de heba olmuş gözüküyor. Hala umutlu olan var ise, Beşiktaş' ın puan kaybetmesine değil, kendi takımının verdiği ışığa baksın. Takım hiç bir ışık vermiyor.

 

Fenerbahçe' de sorun ilk düğme. 18 yıldır da böyleydi. İlk düğme yanlış olunca gömlek oturmuyor. 

 

Pereira ve futbolcuların elbette hatası çok büyük. Ancak bu hocayı seçen, bu kadroyu kuran kimse sorumluluk esas onun olmalı. Olay oradan başlıyor. 

 

Hizmetleri büyük, sevgisi büyük, tutkusu büyük. Ama bana göre çağdaş futboldan gereği kadar anlamıyor ve maalesef hata üstüne hata yapıyor.

 

Başarılı olmuş, ışık veren teknik adam ve sporcular ile anlaşamıyor. Yolluyor.

 

Yanlış hocalar seçiyor, yanlış transferler yapıyor veya onay veriyor, yanlış kişilerin arkasında duruyor. 

 

Daum başarılı oldu gitti, geri geldi, bir daha gitti. Zico başarılı oldu gitti. Aykut Kocaman başarılı oldu gitti. Ersun Yanal başarılı oldu gitti. O ve futbolcuları kaldı. Herkes haksız, o haklıydı. Herkes hatalı, o hatasızdı.

 

Fenerbahçe son 6 yılda, tam 41 transfer yapmış. 31 futbolcu için bonservis ödenmiş. Ödenen rakam yaklaşık 162 milyon Euro.

 

Sadece bu sezon 3' ü kiralık, 11 futbolcu için harcanmış olan rakam 43 milyon Euro. 

 

Bunlar sadece bonservisler. Kiralama ücretleri, maaşlar ve diğer primler dahil değil. 

 

Başkan Aziz Yıldırım' ın verdiği kararlar ve yönetim tarzı ile işin sportif tarafında başarılı olmadığını düşünüyorum. Harcanan para karşılığı alınan ikincilik, bu camiada başarı olarak kabul edilmez. 

 

Şimdi işin sorumluluğunu alma zamanı.

 

Bu sene şampiyonluk gelmez ise Başkan' ın önünde iki alternatif var. Birincisi topu ve sorumluluğu Pereira' ya ve Terraneo' ya atacak; "ne istediler de yapmadık" diyecek, ikincisi ve olması gereken sorumluluğu alacak ve istifa edecek.

 

Ayakta dahi duramayan, bu kadar müsait pozisyonları harcayabilecek yetenek seviyesinde olan, maçta gram gayret ve mücadele içinde olmayan futbolcu topluluğunu (Kjaer ve Mehmet Topal hariç) koruyup, kendisini de onların hamisi ilan edip, topu yine başka tarafa atar ise, benim gibi düşünen milyonlarca kişinin saygısını kaybeder.

 

Sayın Aziz Yıldırım şampiyonluk kaçar ise, vakit kaybetmeden, olağanüstü kongreye gitmeli, görevi ehil ellere devretmelidir. Son 2 sezonda yapılan hatalar, Fenerbahçe' lileri çok üzmüştür.

 

Ayrıca, bu takımdan Fenerbahçe ile gönül bağı kalmamış olan bazı yeteneksiz futbolcular, uygun yöntemler ile ve tercihen para kazanılarak gönderilmelidir. 

 

Basketboldaki olası bir Final Four şampiyonluğu ve flaş transferler bile bu sene taraftarın gazını almaya yetmez.

 

Bu sezon gelinen noktada, Beşiktaş yönetimi ile Fenerbahçe yönetiminin sportif kararları arasındaki vizyon ve kalite farkı sonucu etkiledi diye düşünüyorum. Fenerbahçe' nin şampiyonluk şansı %20' nin altında. Futbolun da bir adaleti bir mantığı var!

 

bertan.kaya@yahoo.com

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..