- Kategori
- Dünya Mutfakları
Volcano, çilek sos ve vanilyalı dondurma eşliğinde
italyan tatlısı, dondurmalı tatlı
ÇİLEK SOS
200 gr dondurulmuş çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı çilek esansı
vanilya esansı
gerekirse çok az nişasta
Çilekler şeker ile beraber pişirilir. Yumuşayan çileklere çok az
nişasta katılır ve püre haline getirilir. Esans katılır.
VOLCANO ( 10 KİŞİLİK )
5 YUMURTA
5 yumurta sarısı
250 gr tereyağ
250 gr bitter çikolata
125 gr un
aliminyum kalıp
250 gr tereyağ
125 gr şeker
Tereyağ ısıtılır. Rende haline gelmiş çikolata üzerine dökülür veşeker
ilave edilirek çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken yumurtalar teker
teker ilave edilir. Un ilave edilir. Kalıplar yağlanır ve
unlanır. Karışım içlerine paylaştırılır. 200 derece fırında 10 ila 15
dakika pişirilir. 10 dakika kalıpta dinlendikten sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Dondurma ile beraber sos da servis edilir. Afiyet olsun...