Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Vücut direncini arttıran ev yapımı tarifler...

Vücut direncini arttıran ev yapımı tarifler...
 

Malum karakışın tam ortasındayız. Ülke halkı olarak gripten kırılıyoruz. Bakanlık yaptığı basit açıklama ile salgını geçiştiriyor.

Netice itibarıyla iş başa düşüyor ve kendi önlemimizi kendimizin alması gerekiyor. Onun için de bilinçlenmek gerekiyor. Gidilen doktorların verdikleri ilaçlarda pek faydalı olamıyor.

Soğukların kendisini iyice hissettirmesinin ardından vatandaşlar da ilaç kullanmaktan kaçarak alternatif çözüm yollarına başvuruyor…

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar hastalıklardan korunmak ve vücut dirençlerini artırmak açısından bolca mevsimsel sebze ve meyve tüketiyor.

Vücut direncini arttıran formül!

Kış aylarının gelmesi ve havaların eksi derecelere düşmesiyle birlikte limonun başta grip olmak üzere artan soğuk algınlığı hastalıklarına karşı doğal korunma yolu olduğunu söyleyen uzmanlar, günde içilecek bir bardak limonatanın da vücudun direncini artıracağını söylüyorlar.

Soğuk havalarda bol miktarda C Vitamini alınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Limonata sıcak zamanlarda başta çocuklar olmak üzere birçoğumuzun en çok tükettiği içeceklerden birisi. Ama ne yazık ki kışın fazla tercih edilmiyor. Soğuk algınlığına karşı en doğal korunma yöntemlerden birisi limon ve limonata. Günde bir bardak içilen limonata, hastalığa yakalanma riskini azaltırken hastalık halinde ise daha kolay iyileşmeyi sağlar. Günde tüketilen bir bardak limonata, vücudun ihtiyacı olan C vitaminin önemli kısmını karşılar. Ayrıca solunum sistemi için faydası yadsınamaz. Tarçının kullanımı da oldukça önemli diyorlar.

Ev yapımı limonata nasıl yapılır?

İşin uzmanları, kavurucu sıcaklarda serinletici içecek olarak tüketilen limonatanın soğuk havalarda sıcak olarak da tüketilebileceğini söylüyorlar. Ev yapımı limonata için malzemeler:

8 limon
2 su bardağı toz şeker
1-2 su bardağı soğuk su
Buz
Nane yaprağı
Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.

Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.

Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..