Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Wikileaks’ın örttüğü gerçek

Wikileaks’ın örttüğü gerçek
 

Wikileaks adlı bir sitenin elinde ki malumatları uluslararası kamuoyuna sızdırdığı haberi dünya gündeminde bomba etkisi yarattı.

Onun içindir ki; bu malumatların dünyanın gündemini değiştirebilecek nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat bu bilgilerin zamanlama açısından Kore’de patlak veren son hadiselerle paralel bir şekilde sızdırılması işin bir başka ilginç boyutu tabii ki.

Bu itibarla, Wikileaks’ın sızdırdığı belgeleri gerçeklik payı yanında sırf gündemi değiştirmek için yapılmış diplomatik bir manevranın parçası olarak da görmek mümkündür.

Tüm dünyanın dikkatini Kore’den gelecek gelişmelere topladığı bir zamanda böyle bir hadisenin zuhur etmesi üzerinde ciddiyet ve titizlikle durulması gereken önemli bir mevzuu olarak ortaya çıkmaktadır.

Hepimizin malumu olduğu üzere Amerika Birleşik Devletleri Savaş Gemileri’nin Kore’de cereyan eden hadiseler için Sarı Deniz’e yol aldığı ve duyulan bilgilere göre Güney Kore ile ortak tatbikat başlattığı biliniyor. Yani ada patlamaya hazır bir bomba.

Kuzey Kore’nin yapılacak tatbikat için sarf ettiği “Saldırı olursa çok sert tepkimiz olur” çıkışı ve de adaya yönelik hala devam etmekte olan top atışları bu bombanın patlaması açısından ortamın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu bize göstermekte.

Bu gerçekler ortadayken var olan bu bilgi kirliliğinin doğabilecek vahim gelişmeleri örtmek için kasten kamuoyuna sızdırılması olasılığını da göz ardı etmemeliyiz.

Üstelik Çin’in şu anda Güney Kore’yi söz konusu buhran ila alakalı masa başına çekmeye çalıştığı bir ortamda!

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..