Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ya çıkarsa!

Memurlar artık yeni zamlarla dört köşe! Hem de 4x4 lastik gibi sapa sağlam! Sendikalar da rahatladı… Hakem Heyeti de… Hükümette…

İşsizler, hadi iyisiniz iyi! Seksenlerdeki Almancı Şahin gibi; “ Pöfff! Nedeeen?” dediğinizi duyar gibiyim! Nedeeen olacak “THY’de Grevin Yasaklanması”na dair kanunun çıkacak olmasını protesto için iş yavaşlatma grevine giden 300’e yakın çalışan, bir gecede cep telefonlarına gelen mesajlarla işlerinden kovuldu!  Bu kanun teklifini hazırlayan AKP Milletvekili Metin Külünk ise kendi sitesinden şimdiden işçi alımlarına başladı. Gönder CV’ni sizinde şansınız artsın! Yalnız CV’nizin bir köşesine; “ Durmak Yok Yola Devam!” , “Beraber ıslandık biz bu yollarda”  gibi sloganlar da eklemeyi sakın unutmayın… İşiniz, o zaman daha garanti demektir!

Ya çıkarsa!

THY’da grevi yasaklayacak olan kanuna karşı direnerek işten çıkartılanlarda üzülmesin! Ülkemizde adalet son derece hızlı ve adaletli bir şekilde yürüyor!  Ancak işten çıkartılanlar ne yapacak? Onlar bu ülkenin evlatları değil mi? Haklarını aramaları suç mu? Sizler günah keçisi seçildiniz. Aslında yapılmak istenen sokaklara çıkarak demokratik haklarını kullanmak isteyenlerle greve soyunma teşebbüsünde bulunabilecek diğer tüm çalışanlara gözdağı vermektir. “Bakın grev yapıp bize karşı gelirseniz, sizleri THY’deki işçiler gibi kapının önüne koyuveririz” diyorlar.

Demokrasinin gözünü seveyim! 

Döt döt Pardon 4+4 zam alarak banka borçlarından, faturaların kabarıklığından ve hayat pahalılığından yakınanlar sizlerde üzülmeyin. Bakın kapı gibi Milli Piyangonun ürünleri sizi bekliyor!  “Sayısal”, “Süper” Loto ve “Şans Topu”  derken,  daha ne numaralar var, “On Numara” gibi!  Onlarda olmazsa kazı kazan sonunda kazıklan!  O da mı olmadı, klasik bir “Milli Piyango” bileti al, şansını dene…

Ya çıkarsa?

Ya çıkarsa, dedim ancak aldığınız biletin çıkma olasılığını biliyor musunuz?  Büyük ikramiyenin çıkma olasılığı Piyango İdaresi’nin resmi sitesinde vermiş; 13.983.816’da bir… Nasıl?  Adamın birisi şans oyunlarına düşkündür ve her hafta biletini düzenli alırmış ve her çekilişte de Tanrısı’na “ Tanrım ne olursun, ben bütün dini görevlerimi yerine getiriyorum. Bu kez büyük ikramiye bana çıksın” der. İkramiye uzun süre çıkmadığında adam dualarını sertleştirerek; “Tanrım bunca zamandır sana yakarıyorum. Ne günahım varda büyük ikramiyeyi bana çıkartmıyorsun” dediğinde birden bir ses duyar; “Salamon, sevgili kulum, bana bir şans ver git bir piyango bileti al” J

Sizde bana çıkmaz demeyin, alın bir bilet, şansınızı deneyin, ya çıkarsa? Hem aldığınız bir biletle sizin gibi ikramiye bekleyen vatandaş ile devlete de yardım etmiş olursunuz. Kürtaj ve Sezaryen konusu şu sıralar tartışmadayken yakında sıra “Şans oyunları kumar mı?” tartışmasına gelmeden siz yine de şansınızı deneyin! Ya çıkarsa? Hemen hemen 14 milyonda bir şansınız olan büyük ikramiye için belki de cebinizdeki son kuruşları umut diye verdiğiniz Milli Piyango İdaresi’nin gelirlerini hiç incelediniz mi? Bir yılda ne kadar kolon oynanmış, ne kadarı ikramiye olarak ödenmiş, ne kadarı kamuya ve piyango idaresine kalmış. İşte ben bunları sizler için ilgili kurumun resmi sitesinin “faaliyetler” bölümünden araştırdım:

2006 yılında 1.093.809.350 adet kolonla şansını arayan vatandaşlarımız, 2010 yılında umut diye 1.957.809.671 kolon şans oyunları oynamış. Neredeyse yüzde yüzlük bir artış var. Ve bu kolonlardan 1.761.453.127 TL Hâsılat elde edilmiş. Yani zaten sıkı para politikasından daralan piyasadan bir nevi sıcak para çekilmiş. Bunun 813.473.912 TL’sı Vergi ve Kamuya aktarılırken,  777.680.906 TL’sı da ikramiye olarak dağıtılmış. (2011 veriler henüz yoktu)

Yani hem kazı hem kazın! 14.213 bayi sizin için varlar! Ücretim az diye yerinme, alın bir bilet, size de çıkabilir!  Çıkabilir de, haram- helal dışında bir de madalyonun diğer bir acı yüzü var. Piyangodan büyük ikramiye alanların sonu hiç de iyi bitmiyor... Elindekileri bitirip sıfıra çıktıklarında tekrar eski meslekleri çaycılık ile boyacılığa tekrar dönenlerin haberleri gazetelerde boy boy…

Umut fakirin ekmeği…

Zenginler ise asgari ücretlileri çalıştırarak her gün servetlerine servet katmaktan çok şanslılar! Bilet almalarına da hiç gerek yok!  Asgari ücretliler onların zaten en iyi piyangoları değil mi?

İlginç bir piyango hikâyesi ile müsaade isteyim:

Yıl 1963 ve Yılbaşı Özel Çekilişi için bilet alan İstanbullu bir vatandaş biletinin kaybolmaması için odasının kapısına yapıştırır. 2 Milyon TL’lik büyük ikramiyenin 10’da birini kazandığında havalara uçar!  Piyango biletinin yırtılmaması halinde ödeme yapılmayacağını bilen vatandaş bileti yapıştırdığı kapıyı özenle söktürür. Daha sonra bir hamalın sırtına yükleyerek karlı bir günde Piyango İdaresinin şubesine gider. “Aman dikkat!”, “Destur Açılın!” diyerek şubeye giren vatandaş görevlilere “İşte kapı, işte bilet” der, Ancak yetkililer ikramiyenin ödenmesi için biletin arkasının da incelenmesinin gerektiğini söylerler. Talihlinin “Aman dikkat edin, bilet yırtılırsa paralar da gider” uyarıları eşliğinde bilet sıcak suyla yumuşatılır. Talihli bu sırada boncuk boncuk terler ve biletin arkası da görevlilerce kontrol edildikten sonra 200 bin TL’si ödenir.

Benim şansım yok, bana nah çıkar! Demeyin, bakın çıkıyormuş! 2013’de verilen 3+3 memur zamlarından sonra desenize yine kolon istatistikleri tavan yapacak!

14 milyonda bir şansınız hayırlı olsun!  Bence şimdilik kuzu kuzu çalışın, grevi, iş yavaşlatmayı rafa kaldırın,  hem dayaklardan hem de işinizden de olmayın, ekmeğinizden de!

En iyisi gelin şansınızı ilk seçimde  sandığın içinde deneyin!..

Ya çıkarsa?

Ertuğrul Erdoğan

Haziran 2012/Bursa

www.erdoganlaedebiyat.com

 
Toplam blog
: 300
: 466
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Ertuğrul Erdoğan, 1958 yılının sonbaharında Ankara'da doğdu. 1968 -1980 yılları arasında babasını..