Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '22

 
Kategori
Egzersiz
 

Yağlı Güreş Yayını Hakkında

                                   Yağlı Güreş Yayını Hakkında

Bir güreş seyircisi ekran başında oturmuşsa yağlı pehlivan güreşini en güzel şekilde seyretmek ister.  Buna kimsenin itirazı yoktur.

Sonuçta ülkemizin dört bir tarafında yağlı pehlivan güreşleri oluyor. Asrın nimetinden yararlanıyoruz. Kimimiz kahvede, kimimiz evde, kimimiz arkadaş ortamında seyrediyoruz.

 Seyrederken bazı gözden kaçan ayrıntılar var dersem katılır mısınız bilmem? Burada amacımız kurumları yıpratmak, üzmek, kötülemek amaçlı değil.

Yapıcı olma amacıyla ifade ediyorum.

 Alt boyların güreşlerini hem hakemler, hem de yayıncılar bu boylarda güreşçilerin güreşin hakkını verdiğini ifade ediyorlar.

Sadece anlatılanlarla yetiniyoruz.

Neden?

 Çünkü alt boyların güreşlerini çok az zaman yayınlama kuralı varmış gibi yayın izliyoruz.

  Ayrıca yenişlerin yenme sırasına göre izleyiciye sunulması iyi olur.  Kimi yenişler ard arda yayınlanıyor, kiminin esamisi okunmuyor.

Dualı çayıra karşı sevgim saygım sonsuzdur. Televizyonlarda bizlere güreşi aktaran, anlatan, yorumlayan spikerlerimizin acele etmeleri, bir konudan diğerine atlama huylarının olması.

 Örnek turu geçen pehlivanlar sayılırken hemen yeniş var diyerek araya girilmemeli.  Söze giren kişi falanca galip, itiraz ediyor, kulede gibi bilgi aktarıyor. Mesele birazcık sessizlik.

İsimler bitince söylenebilir.

 Ama öyle olmuyor. Yönetmenlerin durumunu bilmem, görevli var mı yok mu onu da bilmiyorum. Trt spor bu işi bence en idealini yapıyor. Pencere kaç olursa olsun güreşen pehlivanların isimleri yazılıyor. Hangi güreşe hangi kameraya alınmasını biliyorlar

. Buradan ilk güreşse ettiğim kanal Tek Rumeli Televizyonun spor müdürü Mehmet Çelik Beye, Koza Televizyon güreş yorumcusu ve eski güreşçi olan Recep Tosun beyte canı gönülden teşekkürler.

Ulu Gazi güreşlerinde camiinin özellikle yayını için tek Rumeli TV yönetmenine Allah razı olsun diyorum. Güreşin içinde olan televizyon kanallarının yönetmenlerin spikerlerin şu güreş, bu güreş yönetmenim demeden o güreşi çekmeniz.

 Hem sizi, hem bizi hem de en çok spikerlerinizi rahatlatacaktır.

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..