Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Yağmur ve küresel ısınma-ma duası

Yağmur ve küresel ısınma-ma duası
 

Aha bu kadarcık yağıyor iki yıldır!


Bismillahirarahmanirrahim!

Allahûmme sayyiben nafıan

Cennetin yeryüzünde küçük bir örneği olsun diye yarattığın bu topraklar iki kıştır rahmetinden mahrum kaldı. Elbette sen her şeyi bilir, her şeyin hayırlısını yaparsın, hikmetinden sual olunmaz. Olunmaz lakin, eskiden hemen hemen haftada bir Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve yağışa ne oldu Allahım?

Meteorologların dediğine göre, Balkanlar ve Mora yarımadası üzerinde bulunan yüksek basınç sistemi Avrupa üzerinden gelen yağışlı havanın yurdumuza girmesine engel oluyormuş. O yüksek basınç sistemine şöyle bi dokun da yukarı doğru itiver Ya Rab. Senin için iş değil, bi üflesen ya da minnacık bir fiske atsan yeter!

Kâr hırsı ve açgözlülükten ormanları yok edenleri odun eyle Ya Rab!

Araba ve petrol satacam diye atmosferi karbondioksite boğup havanın kimyasal dengesini bozanların egsozunu tıka, tekerleklerini patlat, petrol kuyularını kurut, şirketlerinin hisse değerini yerle bir et, sahiplerini çöpçü, CEO’larını bulaşıkçı yap Allahım!

Mevsimler şaşkına döndü, baharlar kayboldu, buzul tabakaları eridi, penguenler ve kutup ayıları yurtsuz kaldı. Biz ettik sen eyleme, o penguenlerin hatırına denizi yeniden soğut, onları yurtsuz eyleme Ya Rab!

Ozon tabakasını delen, sera etkisine yol açan üretim ve tüketim zihniyetini helak et Ya Rab!

Yeraltı ve yer üstü sulama sularını bilinçsizce kullanan çiftçinin zihnini aç, eğer açılmamakta ısrar ederse dekar başına ürün verimini düşür Ya Rab!

Yönettikleri şehirlerinin gerçek sorunlarıyla uğraşmayıp bütün şehri otoyola çevirmeye çalışan yerel yöneticilere ömrübillah seçim kazandırma; eğer kazanırsa da o şehirleri daha da beter eyle Allahım!

Suları israf edenleri duşta sabunlu bırak, gözleri yansın Allahım!

Dünyayı tüketim malzemesi olarak görenleri sen tüket yüce Rabbim!

Kışın ortası ama bizim buralar sanki bahar günü gibi, böyle giderse birkaç güne kalmaz ağaçlar aldanıp çiçeklerini açı açıverecekler. Sonra bir soğuk vuracak hepsi dökülecek, zamanından önce çiçek açmaktan onları sen esirge Ya Rab!

Burada iki yıldır kara hasret kalıp kırağıyı kar, çiği yağmur diye sevmeye başladık. Yanında kar kalmadıysa şöyle bir ahmakıslatan gönder, ona bile razıyız Ya Rab!

Bizim bi Arap kızımız vardı, yağmuru çok severdi, ne zaman yağmur yağsa camdan bakardı. O bahtsız iki yıldır cama çıkamaz oldu, hiç değilse onun yüzü suyu hürmetine şöyle bir haftalık bir yağmur ver Allahım!


”Ya Rab! Bize bol yararlı, her tarafa akıp giden, her tarafı sulayan umumi bir yağmur ihsan et.Ya Rab! Bizi yağmurla suvar. Bizi, ümitlerini kesmiş kimselerden eyleme. Kullarda, beldelerde ve yaradılmış şeylerde öyle darlık vardır ki senden başkasına arzedemeyiz.Ya Rab! Bizim için ekinleri bitir, bizim için memeleri sütle doldur, bizi göğün bereketinden suvar, bize yeryüzünün bereketinden yetiştir. Ey Rabbimiz! Biz senden mağfiret isteriz. Şüphesiz sen çok mağfiret edicisin. Bize gökten bol bol yağmurlar yağdır!”

Amiin!

<ı>Resim: http://sielojramu.deviantart.com/art/Rain-theme-20646090

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..