Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

21 Şubat '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yakın Markaj: Bayan Takım Elbise

Yakın Markaj: Bayan Takım Elbise
 

2015 trendleri denildiğinde maskülen stiller oldukça ön planda. Bunu gözlemlemek içinde çok geriye gitmeye gerek yok. 2015 moda haftaları sokak stilleri gözlemleri sonucunda bu tavrın aslında ne denli yayılmış olduğuna dair bir kanıtı gözler önüne seriyor. Özellikle bayan takım elbise modelleri sezonun en iddialı renklerine dikkat çekiyor. Farklı desenler, kumaşlar ve tonlara dikkat çeken modeller, sokak modasının tozunu attırmaya devam edeceğe benziyor.

Ofis şıklığının, iş kıyafetlerinin, klasik giyimin tüm sıkıcılığını ve monotonluğunu bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Kalem etekler, culotte pantolon gömlek kombinleri, klasik kesimdeki sade giyim tarzları hemen hemen her tarafta karşılaşılan bir stil yansıması. Alışıla gelmişliğin dışına çıkmak için bekleme yapmaya gerek yok! Baharın o sıcak esintisini hissetmek için havaların ısınmasına şahit olmak da gerekmiyor. Renklerin o muhteşem ışığını günlük stilinize, iş kıyafetlerinize sıçratma zamanı çoktan geldi.

Bahar Gelmiyorsa Siz Ona Gidin

Bayan takım elbise seçimleri alışkanlığın biraz dışında, biraz sınırları zorlayan edasıyla sokak modasında kendini kanıtlamaya başladı. Renklerinden desenlerine, kesimlerinden tasarımlarına kadar farklı bir stilin ortaya çıkması için her şey düşünülmüş sanki. Ekose desenlerin, puantiyeli motiflerin, düz renklerle beraber tona ton kombinlerin ortaya çıkması, stillerin bahara kavuşması gibi…

Pantolon Ceket Takımlar

2015 yılında düzenlenen moda haftalarında tek bir detayın, her bir tarafla örtüştüğü gerçeği ile yüzleştiriyor insanı bu takım elbiseler. İlk bakışta maskülen bir tavrın eseri olan kombinler aslında direk olarak feminenliğin de baskın bir şekilde ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Özellikle bazı tasarımlardaki V dekoltesine dikkat çeken detaylar, iddialı stillere bağımlılık yaratabilecek düzeyde. Tek başlarında sigaret pantolon modellerine andıran kesimler, culotte pantolonların paçalarındaki ayrıntıyı veren modellerle yarış halinde. Birbirinden bağımsız iki farklı stilin ortaya çıkması, ayrıntılarda gizli. Spor mu yoksa şık mı olacağınız tamamen size bağlı…

Spor Stil Önerisi

Salaş bir stilin her zaman için ağır bastığı bir sezonla baş başayız. Bunu her an hatırlamak aslında çok fazla da güç değil. Aksesuarlar, ayakkabılar, çantalar hep bir yerlerde bizleri çığlık çığlığa yanına çağıran salaşlıkla karşılaştırıyor. Bayan takım elbise denildiği zaman artık akıllara sadece klasik tarzlar gelmiyor. Spor ayakkabılar, sandaletler, paçaları kıvrık pantolonlar da bu takımların içerisinde. Hal böyle olunca da çok klasik olmak neredeyse imkansız bir düzeye çıkarıyor. Hem takım elbise tercih edip, hem de duruş bakımdan çok klasik bir stil istemiyorsanız eğer spor ayakkabıları ile kombinler düzenleyebilirsiniz. Platform sandalet modelleri de takım elbise altında sırıtmayacaktır. Marjinal olmanın kestirme yolu için pantolon ceket takımlarından rahatlıkla yardım alınabilir. 

Şık Stil Önerisi

Şık bir tarzın ihtiyacı olan her şey aslında tamamen takım elbiselerde mevcut. Bu mevcut durumu tersine değil de daha da ilerisine taşımak için stiletto ayakkabı modellerine ihtiyacınız olacak. Denge konusunda net bir maskülenlik istiyorsanız Oxford ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Aksesuar seçiminde biraz mütevazi olmaktan çekinmemelisiniz. Biraz marjinal, biraz şık ve fazla iddialı olmak istiyorsanız şapka kullanmayı deneyin. 

Sokak stilleri üzerine yazılarımın devamı için tıklayın.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..