- Kategori
- Yemek - Mutfak
YALANCI SUŞİ

MALZEMELER
1 demet geniş yapraklı pazı
4 büyük boy patates
6 adet havuç
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızıpulbiber
1 adet limon
YAPILIŞI
Tencerede kaynayan suya az tuz atılır, pazılar hafif haşlanır. Suyu süzülerek bir tabağa alınır. Patatesler ve
havuçlar haşlanır. Patateslere tuz , karabiber, kırmızı biber, rendelenmiş sarımsak katılarak püre yapılır. Haşlanan
havuçlar iriliğine bağlı ikiye veya dörde bölünür. Açılan pazı yapraklarının üzerine patates püresi yayılır ve havuç
ortasına düzgünce konulup kenarları katlanmadan uzunca yuvarlanır. Malzemeler bitene katar işlem tekrarlanır.
İsteğe bağlı iki veya üç parmak genişliğinde kesilir. Üzerine limon sıkılarak servis yapılır.