Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

02 Mart '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

YALANCI SUŞİ

YALANCI SUŞİ
 

MALZEMELER

1 demet geniş yapraklı pazı
4 büyük boy patates
6 adet havuç
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızıpulbiber
1 adet limon

YAPILIŞI

Tencerede kaynayan suya az tuz atılır, pazılar hafif haşlanır. Suyu süzülerek bir tabağa alınır. Patatesler ve

havuçlar haşlanır. Patateslere tuz , karabiber, kırmızı biber, rendelenmiş sarımsak katılarak püre yapılır. Haşlanan

havuçlar iriliğine bağlı ikiye veya dörde bölünür. Açılan pazı yapraklarının üzerine patates püresi yayılır ve havuç

ortasına düzgünce konulup kenarları katlanmadan uzunca yuvarlanır. Malzemeler bitene katar işlem tekrarlanır.

İsteğe bağlı iki veya üç parmak genişliğinde kesilir. Üzerine limon sıkılarak servis yapılır.

 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara