Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Yalanın gölgesinde yaşayanlar

Yalanın gölgesinde yaşayanlar
 

Yalan, hepimizin uzak olmak, kaçmak istediği öyle bir hastalık, öyle bir alışkanlık ki, bir kere başladı mı sonunu getiremezsiniz ve çorap söküğü gibi iyice sökülmeye, her kelimesi ile de daha da batağa gömülmeye başlar insan. Her yalan, bir başka yalan, o da bir başka yalanla kapatılmak zorunda kalır ve bu böylece zincirleme devam eder.

Bir gün gelir yalan söyleyen bile inanır yalanlarının doğruluğuna. Çoban ve kurt hikayesi gibi sözleri öylesine kanıksanır ve dikkate alınmaz ki gün gelir doğruyu söylediğinde, gerçekten yardım istediğinde bile inanılırlığını kaybetmiştir. Yalana başvuranlar zaten hemen gözlerinden, hal ve hareketlerinden anlaşılır. Buradayım diye bağırır, hemen olmasa bile bir süre sonra turnusol kağıdı gibi renk vermeye başlar.

Bazıları da kendi kişilik değerlerini artırma amacıyla zararsız yalanlar söylerler. Hani beyaz, pembe yalanlar var ya renk renk. Renklerin tonu koyulaştıkça yalanın zarar boyutları da artmaktadır. Ama sonuçta yalan, yalandır. Masumane yalanlara zaman zaman çoğunlukla çeşitli nedenlerle sığınıyoruz. Ve temennim o masumlukta kalmaları.

Düşünüyorum da, yalan söyleyen insanlar, bu zehri başkalarına akıttığını düşünürken, bir gün gelip de asıl zehirlenenin, zarar görenin kendilerinin olacağını hiç mi hesaba katmazlar? Gece bile tüm karanlığını, kirliliğini, çirkinliklerini, güneş doğana kadar gizleyebilirken, bir yalanın doğruluğu ne kadar sürebilir ki?

Çevresine karşı daha hoş, daha sevimli görünmek adına takılan sahte maskeler, gün gelir düşer ve o kişiye duyulan sempatinin yerini soğukluk, antipati alır. Değer mi, sırf başkalarına şirin görünmek adına ismini, kendini riske atmaya? Çok mu zordur insanlara “ben buyum, doğrularım ve yanlışlarım bunlar” demek, diyebilmek.

Eğer doğruları veya en azından kendine göre bildiğin ve doğruluğuna inandığın ve sadece dürüst olduğun için – ki çok düşük bir ihtimal- sevmiyorsa bir insan seni; bırak sevmesin, değerini bilmesin. Merak etmeyin doğruluk er geç yerini bulacak ve mükafatını alacaksınız.

Bir de bazı kişilerin olayları, kişileri suistimal etmeleri yok mu? Bir personele izin verirsin, gider / gelir ve durumunu sorarsın iyi niyetle ne oldu nasıl düşüncesiyle. Bu tip yalanın gölgesinde yaşayan kişiler, hiç vakit kaybetmez ve 2-3 gün içinde aynı nedenden ötürü iyi niyetinizi suistimal ederek tekrar izin isterler.

Yalanlardan, sahteliklerden, maskelerden, yalancıdan, uzak, çok uzaklarda olmamız dileklerimle…

Resim: www.c4vct.com

 
Toplam blog
: 110
: 811
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Hayatta iki şey vardır; masallar ve sonuçlar. (Erol Aslan)      ..