Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '12

 
Kategori
Deneme
 

Yanılsamalarda Düş Kunduzu-21

Yanılsamalarda Düş Kunduzu-21
 

 

 

Hava açık ve pus yoksa gökte, karanlık bilinmezliğin içinde cüretkâr duruşu ile parlar tan yeri ağarana kadar. Eski Roma’da Venüs Yunan mitolojisinde Afrodit diye seslenilir varına. Biz ona Zühre deriz. Çolpan- Çoban Yıldızı, Akşam Yıldızı, Tan-Sabahyıldızı olarak da bilinen Venüs; diğer gezegenlerin tersi istikamette döner.Direngendir, asidir huyu fakat sadakatin görkeminde uslandırır ruhumuzu.

Karanlık gecelerin feneridir Venüs. Uçsuz bucaksız sularda yol alan kaptanlara rehberlik yapan deniz fenerleri gibi, geceye yol alan  tüm yalnız adımlara rehberlik yapar.

Venüs’ün kutsal ağaçları selviler , her yaprağı bahar güneşinden selam almış taze nefesler gibi genişletir göğsünü…Bir çoban dinlenmekte selvilerin altında.Geceye yorgun düşen ayaklarını uzatmış, sırtını dayamış selvi gövdesine, güç toplamakta.Bu sebeple Venüs imparatoriçedir ve sultan…Yaşamsal dirimdir bereketin ve canlılığın simgesi olan ve yarının müjdecisi gibi umuttur Venüs…Zühre deriz biz ona.Geceye yol alan her yürek, biriktirdiği sevdayı, cananından önce Venüs’e açtı diye, Zühre dir sevdaların sevdası.

 
Toplam blog
: 16
: 125
Kayıt tarihi
: 04.01.12
 
 

Birbirini tamamlayan okur yazarlık gayretimizle buradayız.  Aynı hikayenin içinde olduğumuza inan..