Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Yanınızdayken Enerjinizi Çalan İnsanlar

Yanınızdayken Enerjinizi Çalan İnsanlar
 

Yanınızdayken Enerjinizi Çalan İnsanlar


 

Hep mızmızlanıp her şeyden şikayet edip düzelmek için hiçbir şey yapmayanlar. Yaptığın iyiliğin görevin haline getirilmesi. Sürekli kendinden bahsedip karşısındakini dinlemeyenler. Büyük rahatlıkla yalan söyleyenler. Negatif düşünen egoist insanları hayatınızdan çıkarın mutluluğunuzu, huzurunuzu artırın.

 

Birinin üzerinizden ego tatminine çalıştığını hissediyorsanız kaçın. Vaktinizi ona bir şeyler anlatmaya çabalayarak geçirmek yerine daha değerli şeylere ayırın. Ben böyle insanlarla ilişkimi kesiyorum, bana bir şey katmayıp aksine var olan enerjimi de alıyorlar.

 

Bir ilişkiyi kesmek iddialı bir karar, herkesin herkesi idare ettiği çağda üstelik. Kimseden ilişkimi kesecek derecede nefret etmek istemem ama mesafe koymak mantıklı geliyor. Çünkü nefrete yer açmak için yüreğimizde sevgiden yer çalmak gerekiyor. Örneğin çok yalan söyleyen insandan uzaklaşırım. Herkes yalan söyler, bende söylüyorum ancak sık tekrarlamak iletişimin sağlıklısızlığını ve samimiyetsizliğini gösteriyor. Samimiyet yoksa kırılacak bile olsak dürüst olamıyorsak birbirimize yer açamamışız demektir içimizde. Yoksa, kusur, uyumsuzluk, hata herkesin sahip olduğu şeylerdir.

 

İnsan anlaşabildiği, hoşça vakit geçirmek istediği insanları hayatına sokar. Arkadaşınızsa tutarlılığına bakarsınız, dürüstlüğüne, size ayak uydurabilmesine bunlar ilişkiyi canlı tutar. Dostunuzsa ki, dostluk kavramına oturtana kadar o kişiyi çok uzun bir süreç ve zaman geçirmişsinizidir. Tüm olup bitenlere karşı onu tanıyamadığınız gerçeği bıçak gibi bir konuyla gündeme gelirse o zaman ilişki kesilir. Sevdiğiniz insansa aldatması başlı başlına sebeptir. Her türlü aldatma girebilir bunun içerisine. Hayatım dediğiniz insanın size güvenilir gelmemesi konuyu özetler. Güven varsa zaten sevgi peşi sıra gelir. Güven duygusunun oluşmadığı gönüllerde sevgi tükenmeye mahkumdur.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..