Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '07

 
Kategori
Meslekler
 

Yaramıza tuz bastılar

Yaramıza tuz bastılar
 

Yuvasından düşmüş serçe kuşu gibiyim; Kolum, kanadım kırık. Oysa 4-5 yılda bir elde ettiğimiz şansı değerlendirip Marmaris-Aksaz kampında 9 gün dinlenerek moral depolamıştım. Kulakları çınlasın anacağım "Gülmedik başa gül takılmaz" derdi; Haklıymış. Kamp dönüşü pusuya düşürülen tim' deki assubay ve askerlerimizin şehit haberinin ateşi düştü yüreğime; Şaşkın, yıkılmış olarak serseri mayın gibi dolaştım günlerce; Gözyaşlarımla şehitlerin mezarındaki kır çiçeklerini sulamak, mezar taşlarının soğukluğu ile yüreğimin ateşini söndürmek isterken Dağlıca'daki hain saldırı ile yüreğimizdeki acının koru yeniden alevlendi. Onlar benim meslekdaşlarım, benim evlatlarımdı bir ömür boyu süren duygu birlikteliğim vardı onlarla; Kalbimdeki yas kararttı gözlerimi, duygularımı dile getirmekten acizim, ellerim yüreğim titriyor; Klavye ye gitmiyor parmaklarım, haykırmakta dindirmiyor ruhumdaki isyanı; Tek tesellim halkımızın tepkisi ve birlik, beraberlik gösterileri idi.

Operasyon bölgesindeki şartları birçoklarınız hayal bile edemez, günlerce uykusuz, bir kap sıcak yemeğe hasret hainlerin peşinde koşmak, soğuktan sızlayan parmaklarınızdaki acıyı yüreğinizde duymak, hele bir de kucağınızda, yanınızda şehit olan arkadaşlarınızı düşünürken ruhunuzda kopan fırtınayı başkaları anlayamaz. Onlara güç veren vatan, bayrak sevgisi ve halkımızın desteği, vefa duygusudur.

Sabahleyin erkenden gazete haberlerine baktım: "Jetlerimiz Kuzey Irak'ta hainlerin kamplarını bombaladı, Erbil üzerinde ses duvarını aşarak uçtular" haberini ararken gözlerim "Dağlıca baskını emrini veren Epe Hüseyin kod adlı terörist Kadri Çelik eski assubaydı" haberine neredeyse acılı yüreğim dayanmıyordu; Etrafımdakiler bir fevkaladelik olduğunu hissedip iyi olup olmadığımı sordular. İyiyim dedim soğuk bir tebessümle; Mümkün değil olamaz dedim kendi kendime; Kaldı ki ordudan atılan birine assubay ünvanını hangi düşünce ile verebiliyorlardı? Bu ünvanı şerefle görev yapanlar ve emeklileri taşıyabilirdi; Münferit bir suçu bir zümreye mal ederken genelin psikolojisi düşünülmeden, doğruluğunu onaylatmadan böyle bir haber nasıl yapılabilirdi? Hainin bir tek ünvanı vardır HAİN

Arkadaşlarımı aradım, olabilirliğine inanmak istemiyorduk. Genelkurmayın haberi yalanlayan açıklamasını duymak için haber bültenlerine kilitlendik; Emekli ve müstafi assubaylar arasında Kadri Çelik diye biri yoktu, ordudan tart edilenlerin listelerine ulaşamıyorduk; Sonra gerçek anlaşıldı satılmış hain askerliğini yedek subay olarak yapan bir asteğmendi ama bunu bazı basın kuruluşları düzelterek haber yapmadı; Bu ülke için en çok şehit ve gazi veren mesleğin mensuplarından bir özür bile esirgendi. Bu kadar güç şartlarda evlerinden, barklarından ayrı, gece gündüz mesai mefhumu olmadan görev yapan bir üniforması da kefen olan assubayların adının bir teröristle özdeşleştirilmesi ilgilileri de nedense rahatsız etmedi. Tıpkı onların klimalı, kaloriferli odalarında günde 8 saat görev yapan büro memurları ile ayni derece ve kademeden göreve başlatılma adaletsizliğinin rahatsız etmediği gibi.

Assubaylar milli duygularını mali duygularının önünde tutarak terleri, kanları ve canları ile bu ülke için görev yapmaya devam etmektedirler onların motivasyonunu, psikolojisini haksızlıklarla kimse bozmamalıdır. Ülkemiz ve Bayrağımız için biran bile tereddüt etmeden; Hiçbir değerin geri getiremiyeceği canları pahasına görev yapan tüm vatan evlatlarımıza minnettarız. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. VATAN SANA CANIMIZ FEDA

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..