- Kategori
- Gündelik Yaşam
Yaşadığın ortamı cennete çevirmek
İnsan ömrü evrenin oluşumuyla kıyaslandığı zaman ne kadar kısa olduğunun farkına varırız. Jolojik devirlerin milyonlarca yıl sürdüğü bilinen bir gerçektir. İnsanın tarih sahnesine çıkışı son joolojik devirdir. Yaşam süreside son derece kısadır. Yüz yaşını geçen insan sayısı sınırlıdır insan ömrü genel olarak yüzyıllık bir dilim içinde sona erer.
Kimi insan elli yıl, kimi, altmış yıllık ömre sahiptir. Bu kadar kısa bir yaşam süresine sahip insanların bu süreci olumlu bir şekilde değerlendirmesi çok önemlidir. Aldığımız farklı kültürlerin etkisi, yaşadığımız ortamdan edindiğimiz olumsuzluklar, zor hayat koşulları ve buna benzer çok şey kimi insanı karamsar yapmaktadır. Karamsar özellikleri baskın olan insanlar bulun - dukları her ortamda kendilerinin gözüne batan olumsuzluk bulur, ön plana çıkarır kendi huzursuzluklarını artırır. çevrelerine de olumsuz bir atmosferin hakim olmasına neden olurlar Aslında bunların gözünde her şey sorundur insanlar saygısızdır, kimse kendisini çekemez, otobüse biner firma sorunludur. Doktora gider doktor ayrım yapmaktadır.Kuyruğa girer sıra bekler banka sorunludur.En küçük olumsuzlukta elinde kağıt kalem şikayet dilekçesi yazar.
Şikayet etmediği, memnun kaldığı hiçbir şey yoktur.Kendisi güya mükemmeldir kimsenin hakkına tecavüz etmez.Yaşaması gereken ülke burası değildir. Aslında bütün sorun kendisidir ama bunun farkında değildir.Takıntıları bir uzmandan destek alacak noktaya gelmiştir.Fakat kendini asla böyle bir konuma sokmaz, ona göre kendinden başka her insanın problemi vardır İşte bu insanlar yaşadığı ortamı çehenneme çevirenlerdir.
Güzellikleri görme yetilerini yitirmişlerdir.Sanki bir kurt kemir içlerini, yakın çevrelerine kan kustururlar. Güzellikleri görebilen. Her olumsuzlukta güzel bir yön olabileceğini düşünenler yaşamlarını olumlu hale getirirler.Ayrıca bunlar çevrelerini de etkileyerek güzelliklerin yaşanmasını sağlarlar.
Olumlu güzel ortamların doğmasına neden olurlar. Çevreleri geniştir.Çok sevilir, sayılırlar.
Sorunlarını kavga ederek değil medeni ölçüler içinde çözmeye çalışır. Kimseyi hakir görmez. Her insanın kişiliğine saygı duyar. Bardağın dolu tarafını görür.Yaşadığı ortamı cennete çevirirler. İnsan düşünen bir varlıktır.Her şeyi öğrenebilir.Alışkanlıklarını.bakış açısını isterse değiştire bilir.Bunun için istemesi yeterlidir.Küçük şeyleri büyütmeden, her ortamda var olan güzellikleri görebilmeyi alışkanlık haline getirerek olumsuz yanlarını törpüleyebilir.Zamanla onlardan kurtulabilir. Yaşamı da o zaman anlam kazanır.Kısa bir ömrü olumsuz yaşamak kime ne fayda sağlar. Ya da mutlu ve insanlarla barışık. toplumla uyum içinde yaşamak kime ne yarar sağlar bunu düşünmesi gerekir olumsuz yaşayanların. İnsan fiziksel.ruhsal ve duygusal yönlerin bir araya gelmesiyle oluşan varlıktır.Bunlardan hiç birini ihmal etmeden yaşaması gerekir
Anne babalar çocuklarını özenle yetiştirmeli.Ruhsal, ve duygusal yönlerini geliştirmelidir.
Güzellikleri görebilen, bunlardan zevk alabilen kişiler olarak yetiştirmeli.Sorun yaratan değil;
Sorun çözen bireyler olmalarını sağlamalıdırlar.