- Kategori
- Gündelik Yaşam
Yaşamı kolaylaştırmanın püf noktaları

İşin sırrı bu ışıklarda gizli...
Bunları biliyor musunuz?
Küçük ama insanlar için önemli konular.
Püf noktaları:
* Yumurta nasıl kolay soyulur;
Püf noktası: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletmek gerekiyormuş. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırırmış.
*Ekmeğin küflenmesini önlemek için;
Püf noktası: Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterliymiş.
*Meyveleri taze tutmanın yolu;
Püf noktası: Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutarmış.
* Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itseniz de çekseniz de kapanmaları zorlaşır:
Püf noktası: Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürmeniz yeterliymiş.
* Baş ağrısı için:
Püf noktası: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkıp yavaş yavaş yemek gerekiyormuş.(Fazla değil birkaç tane)
* Buz dondururken:
Püf noktası: Suyu kaynatıp, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurabilirmişiz. Buzlar daha canlı kristal gibi görünürmüş. Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlarmış.
* Dişlerinizi doğal temizleyin:
Püf noktası: Çileği ezip diş fırçamızın üzerine koyarak diş etlerimize kompres yapmamız gerekiyormuş. Sonra da dişlerimizi fırçalamamız.
* Ağız Kokusu için:
Püf noktası: Kahve çekirdeği çiğnemekmiş.
* Arı, sivri sinek sokmalarına karşı:
Püf noktası: Kesme şekeri hafif ıslatıp, sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırarak zehri alır ve kaşınmayı şişmeyi önleyebilirmişiz.
* Fermuarlar sıkışırsa:
Püf noktası: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalamak yeterliymiş.
* Gözlük camları:
Püf noktası: Gliserin ile silersek buğulanmayı önlermişiz.
* Ayakkabılarımız ayağımızı sıkıyorsa:
Püf noktası: Bir bardak saf alkolü ayakkabımızın içine dökmeliymişiz. İyice derisine yedirip ve giyidiğimizde, derinin ayağımıza göre açıldığını görürmüşüz.
* Cam sil ile deri ayakkabılarınmzı silmemiz de bir diğer püf noktasıymış...
* Çiçekleriniz için:
Püf noktası: Haşladığımız yumurtanın suyunu saksıya dökersek, çiçekleriniz pek mutlu olurlarmış...
* Güllerimiz boyunlarını bükerse:
Püf noktası: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırmamız gerekiyormuş.
* Saksı çiçeklerimiz için :
Püf noktası: Sigara küllerini saksımıza koyarsak yapraklardaki kurt böcek vs. yokedermişiz.
* Akü Başları oksitlenirse :
Püf noktası: Cola sürmeyi bir deneyin... Oksitlenme diye bir derdiniz kalıyor mu?
* Fareleri kaçırmak için :
Püf noktası: Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürüp farelerin geldiği yere koyunca, gerekli önlemi almış oluyoruz...
* Mangal ızgaranızı temizlemek:
Püf noktası: Ilıkken cam sille temizleyebiliriz. Veya ılıkken nemli gazete kâğıdına sarıp bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını görebiliriz.
* Boya kokusunu gidermek için :
Püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölerek, suyun içine atıp bunu da kokulu odaya koyun, gerisini merak etmeyin.
* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayıp, kontrol ettiğimizde şişemizin pırıl pırıl olduğunu görebiliriz...
* Balıklı tava kokusu :
Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayıp ve yıkayınca, kokudan eser kalmazmış!
* Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpip, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde limonu koyunca iki hafta limon kurumadan kalabiliyormuş.
* Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için:
Püf noktası: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyup, buzdolabında saklayabilirmişiz. Tabi gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanabiliriz.
*Kokulu oda:
Püf noktası: Ampulün üzerine biraz parfüm sıkımamız yetiyormuş. Ampul yakıldığında mis gibi koku odaya yayılıyormuş.
* Patates haşlarken :Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyup haşlarsak, patatesler vitaminlerini kaybetmezmiş. Aynı zamanda da patateslerimiz daha çabuk pişermiş!
* Dereotonu saklamak için:
Püf noktası: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarıp, bu şekilde naylon torbaya koyarak buzdolabına saklamaya bırakabilirmişiz.
* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
Püf noktası: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyup, 1 saat buz dolabında beklettiğimizde eski tazeliklerine kavuşurmuş.
* Domatesin kabuklarını kolay soyma;
Püf noktası: Domates'in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağımız yönün tersine sürtüp ve daha sonra soyunca ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletince daha çabuk ve zahmetsiz soyulabilirmiş.
Şimdi bir çok kişinin bunların bir kısmını ben biliyordum dediğini duyar gibi oluyorum.
O zaman duymadıklarınızı, bilmediklerinizi deneyin.