Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Kitap
 

Yaşamın 5 Sırrı

Yaşamın 5 Sırrı
 

KİTABIN KAPAĞI


Kısa süreli seyahatte “Ölmeden önce öğrenilmesi gereken 5 sır” isimli kitabı okudum. Beş sırrın çok özetini ve kendi algılarımı ilginize sunuyorum, merak edenler kitabı alıp detayını okuyabilirler, bence de okunması gereken bir kitap.

BİR: Kendinize karşı dürüst olun.: Siz kendinizi kandırırsanız ve bu durum fark edilirse kötü niyetlilerin tamamı sizi kandırır.

İKİ: Hiçbir şeyden pişman olmayın..: Yaşanan her şeyi, sonrasını daha güzel yaşamak için tecrübe olarak kabul edin ve pişman olmayın. Pişmanlık yerinde saymak ve patinaj yapmaktır. İstediniz yaptınız; sonuç iyi veya kötü tecrübedir.

ÜÇ: Sevgi dolu olun..: Olumlu, çözümcül, esprili ve pozitif olun ki; benzer insanlar sizi bulsun ve negatiflerden kaçın onları kendileri gibilere teslim edin ki; onlarda kendi dünyalarında olsun.

DÖRT: Anı yaşayın..: Dün deneyim, yarın umut ve bugünse gerçektir. Dünden ders alın, yarına hazırlık yapın ama mutlaka en az hatırası olacak kadar da bugünü yaşayın. Yoksa yarını hiç yakalayamazsınız veya dünden hiç kurtulamazsanız.

BEŞ: Aldığınızdan fazlasını verin...: Evet aldığınızsan fazlasını verin ama aynısını yapana, herkes böyle yaparsa her şey çoğalır. Aldığının değil tamamına bir kısmına el koyana hiçbir şey vermeyin yoksa hep sömürülürsünüz.

İşte bir kitabın algıladığım çok çok özeti, .

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..