Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1971'de, güneşli bir kasım günü doğmuşum. Eskişehir'in kışın çamurlu, yazın tozlu kaldırımlarını, Porsuk Irmağı kıyısındaki o zaman boş olan arsaları, saat 17'de çalan paydos borusunun ardından yollara düşen bisikletli işçileri, Eti Fabrikası'ndan yayılan taze büsküvit kokusunu iyi bilirim. Okuma aşkımı sanırım babamdan, insanla..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Her şeyden önce Türk' üm.

Metin Bey, neden hemen kızıyorsunuz? Dikkatli okursanız ben sadece yazınızın ilk cümlesini kelimesi kelimesine alarak bir soru yönelttim. Siz ne yazmışsınız (Cümle düşüklüğü size ait): “... hepimiz Ermeni’yiz gibi Türklüğü küçük düşürecek eylem ve davranışlar..” Bunlar sizin sözleriniz, ben de buna dayanarak soru sordum. Tekrar edeyim, Ermeni olmak neden Türklüğü küçük düşürsün, Ermeniliği Türklükten daha aşağı bir düzey olarak mı görüyorsunuz? Sosyal kimlik dediğiniz şey sanırım ulusal kimlik, ikisi aynı şeyler değildir. Ayrıca, Marksist felsefe nereden çıktı şimdi, konumuzla ne alakası var? Size yönelttiğim soruda Marksizmle ilgili bir şey yok. Bence daha çok okumalısınız. En azından Marksizm hakkında. Saygılarımla.

25 Ocak 2007 19:11
Her şeyden önce Türk' üm.

"Hepimiz Ermeniyiz" demek, Türklüğü neden küçük düşürsün ki? Yoksa Ermeni olmayı küçültücü bir şey olarak mı görüyorsunuz? Hani Türkler ırkçılık nedir bilmezlerdi? Bu yazdığınızı ben başka nasıl yorumlayacağımı bilemiyorum. Türklük, Ermenilik ya da başka milli kimlikler seçebileceğimiz şeyler değildir, anne ve babamızdan gelirler; ama demokrat olmayı, barışçı olmayı ve insancıl olmayı kendimiz seçebiliriz ve bunlar da bizi herhengi bir milli kimliğe göre bin kat yüceltir. Saygılarımla.

24 Ocak 2007 16:31
Dominant

Elinize sağlık, çok güzel bir duygu ve düşünce paylaşımında bulunmuşsunuz. Keşke bir de Fenerli olmasaydınız :)

14 Kasım 2006 22:46
 
Toplam blog
: 10
: 2789
Kayıt tarihi
: 16.11.06