Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Yaşlılığın kendine özgü profili var, genç görünsen de genç olamıyorsun

Yaşlılığın kendine özgü profili var, genç görünsen de genç olamıyorsun
 

Gücü falan kastetmiyoruz; görünüş anlamında.  Yaşlılık hep güç bakımından ele alınıyor ama güç kadar önemli bir şey de yaşlı insanın görüntüsü. Sanki yaşlılığın kendine özgü bir profili var gibi. Genç kaç yaşında olduğunu bilmeseler, genç görünsen ve de yaşlılıkla ilgili durumlar sende olmasa da yaşlı olduğunu anlıyorlar. Nereden anlıyorlar? Valla bilmiyorum.  Ama anlıyorlar. Bu, 70 yaş üzerinde kesinlikle böyle. Bir şeyler sanki bizi ele veriyor. Yaşlılıkla ilgili hiçbir halim durumum yok. Genç gösteriyorum. Koşuyorum.  Kimse kaç yaşında olduğumu da bilmiyor. Faydasız; yaşlı olduğumu anlıyor. Yüzümden mi okuyor acaba? Yüzümüzde yaşlı olduğumuz yazıyor mu?

Kader gibi bir şey ya… Ne yaparsan yap nüfus kâğıdında yazan yaşından kurtulamazsın! Kendini inandırma, insanları da kandırma şansın yok, ne kötü! En iyisi ihtiyar görünsen de genç gibi yaşamak. O zaman da milletin diline düşüyorsun.

Cehalet ve yaşlılıkla ilgili yerleşik algı elinizi kolunuzu bağlıyor.  Yaşınız ileri ama siz ne yapmış etmiş dinç kalmışsınız.  Hayatın bütün işlerini yapıyorsunuz. Ama gerek sizi tanıyanlar gerekse yüzünüze yapışmış yaşlı profili yüzünden hayatı genç yaşamakla ilgili gösterdiğiniz gayretlerin hepsi boşa gidiyor. Ümidiniz kırılıyor “Madem ne yapsam olmuyor, boş ver sağlığı gençliği, yaşlanayım da bir an evvel gideyim” diyorsunuz. Ama yıllar uzun, hemen ölmüyorsunuz.  Bu, 60 ile 90 arası 3o yıllık bir süreç. Gençlerin yaptığı her şeyi yapabildiğiniz halde koskoca 30 yılı cahil bir toplumda yaşlı olarak geçiriyorsunuz. Bundan daha kötü kader olamaz. Bu angutla insanların yaşıyla başıyla uğraşacaklarına işlerine baksalar hiçbir sorun olmayacak. Sayıları o kadar da çok ki.

Yaşlılık görünüşle değerlendirilmese…”Sende iş bitmiş” Nereden biliyorsun?  60 yaşındaki adama diyor bunu. Çünkü Türkiye’de bazıları 60’ında ölüyor. Bana ne! Ben 100 yaşında öleceğim.  Beni onunla niye bir tutuyorsun. Adam yaşamayı bilmiyor. Öküz gibi içiyor, sı… yor, 60 deyince de nalları dikiyor. O öyle diye ben de mi öyle olacağım? Kaç yaşındasın? 60. “Sende iş bitmiş” Sittir!

Kendinle barışık ol, ona buna aldırma… Boş laf tabi, ikisi de olmuyor.  Taksim Beyoğlu gözler fır fır “Sende iş bitmiş” Denedin mi? Yok. Yüzüne bakıyor “ sende iş bitmiş”  Çünkü bu cahillere göre 60’a bastıysan sende iş bitmiş oluyor. Bir yolunu bulacak, ne yapacak edecek cahillerin yaşadığı yerde yaşamayacaksın.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..