Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '21

 
Kategori
Güncel
 

YAVAŞLA SONRA DUR!

DUR VE YAVAŞLAR, DURMAK KAZA YAPMAKTAN İYİDİR!

 

Ani hareketlerden kaçının derken elbette refleks gereği yapılan hareketleri kastetmiyorum. Buna zaten engel olmak zordur.

Yılandan korkan birisi irkilir. Eğitilen birisi yine irkilir ancak kendisine zarar verecek şekilde irkilmez, iki irkilme arasında büyük fark vardır. Mevzu da budur aslında.

Toplumlar daha önce söylendiği gibi su kütlelerine benzer, bir akara yerleştirilir ve akar gider. Akarken aktığının pek de farkında değildir. Günümüzde bu işlevi kanala yerleştirme görevini sosyal medya araçları yapmaya başlasa da toplumları harekete geçirmek şimdilerde her zamankinden daha kolay olabilir. Eskinden de kolaydı, en nihayetinde farklı meralarda koyun otlatan iki çoban ertesi gün iki kralın arasındaki anlaşmazlığını çözümlemek için sahada kozlarını paylaşabilirdi. Krallıklar, imparatorluklar yıkıldı sananlar çok büyük yanılgı içindeler. Sadece şekil değiştirdi. Küresel hale geldi denebilir. Çin’de veba olmuş, Avrupa vebadan kırılıyormuş eskiden Avrupa ve Çin’e uzak olanlar bu haberlerden, hastalıktan etkilenmeden hayatlarına devam ediyorlardı. Şimdi ise öyle mi?  İyilerden önce hatta en önce kötüler geliyor ve gidemiyorlar COVID örneğindeki gibi. İyiler mi? Onlar hep erken ölüyor.

Toplumlarda bir takım kararlar alınmak istendiğinde ani kargaşa ortamları hazırlanır, zamana yayılmış kontrollü bir süreç olan bu zaman dilimi halkı bir karar almaya yönlendirmeye yönelik, son derece profesyonelce hazırlanmış planlı çalışmaların eseri olan bu ortam her zaman sis tabakasıyla kaplıdır. Sisi yaratan sis makinelerini çalıştıran adamlar emir alana kadar bu sis devam eder. 12 Eylül öncesi ve sonrasında bizzat benim de gözlemlediğim, yaşım gereği gördüğüm sisli hava 12 Eylül sabahı sona ermiş birçok yerde olaylardan bunalan halk bayram yaşarken, daha önce sis olan adamlar hiçbir şey olmamış gibi normal hayatlarına dönmüşlerdi. Sonrasında da 28 Şubat sürecine kadar varan süreçte de benzer durumlar yaşandı. Tecrübesizlik ve durumdan haberdar olamayan insanlara hata yaptırıyor ister istemez.  Çok kişi ani hareketle karar verirse olay gerçekte işte o zaman amacına ulaşmış oluyor. Tabi böyle durumlarda ister istemez kazalar yaşanıyor.

Her ne zaman trafik karışırsa, insanlar deli gibi araç kullanmaya başlarlarsa ben yavaşlar, sonra da sağa geçerim. Tavsiye ederim. Sonsuza kadar durmaktansa yavaşlamak sonra kontrollü durmak, kuduran ortamda kaza yapmaktan iyidir!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..