Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Eğitim
 

Yaz tatilinin değerlendirilmesi ile ilgili öneriler

Yaz tatilinin değerlendirilmesi ile ilgili öneriler
 

GOOGLE


Sevgili Öğrenciler,

Uzun bir yaz tatili sizleri bekliyor. Elbette dinleneceksiniz eğleneceksiniz arkadaşlarınız ve aileniz ile vakit geçireceksiniz. Ama sadece dinlenmek ve eğlenmek de sıkıcı olabilir. Tatili hem dinlenme ve eğlenme hem de kendinizi geliştirme fırsatı olarak görebilirsiniz. İşte tatilinizi verimli bir şekilde değerlendirmeniz ile ilgili birkaç öneri:

Kitap Okuyun: Her gün düzenli olarak (süresini siz belirleyin) kitap okumanız algılama yeteneğinizin gelişmesine, hayal dünyanızın çeşitlenmesine, bilgi ve kelime dağarcığınızın gelişmesine yardımcı olur. Her kitap sizin farklı bir dünyayı keşfetmenize farklı duyguları hissetmenize ve görmediğiniz yerler ve insanlar hakkında bilgi sahibi olmanıza olanak sağlar. Kitabınızı isteğiniz her yere götürebilirsiniz. Plajda, evde, arabada istediğiniz her yerde kitabınız emrinize amade okunmak için sizi bekler. Elektrik ve şarj aleti gerektirmezJ. Arkadaşlarınızla değiş tokuş yaparak birbirinizin kitaplarını da okuyabilirsiniz. Yeni ve eğlenceli dünyalar tanımanız için kitaplar sizleri bekliyor!!

Tekrar Programı Yapın: Geçmiş senelerin konularını tekrar etmeniz, önümüzdeki yılı daha rahat geçirmenizi sağlar. Tekrar edilen bilgiler geç unutulur. Günde ayıracağınız 2 saat ile hem okul hem de ÖSS başarınız artacaktır. Gelecek yıl daha parlak, daha başarılı bir öğrenci olmaya var mısınız yok musunuz?

Spor Kurslarına ya da Etkinliklerine Katılın: Çok sevdiğiniz basketbola sene içinde vakit ayıramadınız, ya da tenisi çok seviyorsunuz ama bir türlü vakit ayırıp kursuna katılamadınız.. Yaz tatilinde isteğiniz sporu (tehlikeli olmamak koşuluyla) öğrenebilir ve yapabilirsiniz. Spor yapmak hem sağlık açısından, hem vücudunuzun güzel ve formda olması açısından hem de sosyal ilişkilerinizi geliştirmeniz için mükemmel bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirin.

Dil Öğrenin: Dil kurslarına yazılıp mevcut yabancı dilinizi geliştirebilir ya da yeni bir dil öğrenmeye ilk adımı atabilirsiniz. Hatta imkanları olanlar yurtdışındaki dil okullarından da yararlanabilirler.

Bir müzik aleti çalmayı öğrenin: Müziğe ilgisi ya da yeteneği olanlar böyle kurslara yazılıp bir müzik aleti çalmayı öğrenebilirler.

Resim yapın: Resim yapmak insanın zihnini dinlendiren etkinliklerden biridir. Resim yapmak hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı geliştirir.

Bir yardım kuruluşunda gönüllü olarak çalışın: İnsanları karşılıksız mutlu etmek sizin de mutlu olmanızı sağlar.

Çalışma hayatına adım atın: Yaz tatilleri bazı öğrenciler için harçlıklarını arttırma zamanıdır. Yarı zamanlı çalışarak belirli bir gelir elde edebilirsiniz. Çalışma hayatının inceliklerini daha erken keşfedersiniz. Ayrıca biriktirdiğiniz paralarla her zaman almak istediğiniz bir şeyi de alabilirsiniz. Kendi alın teriniz ile kazandığınız para ile aldıklarınız çok daha anlamlı olacaktır. Hem böylelikle annelerinizin, babalarınızın çalışma hayatında karşılaştıkları zorlukları görüp onları daha iyi anlayabilirsiniz. Çalışacağınız iş yeri ve işyeri sahibinin sizin güvenliğiniz açısından ailenizin tanımasında fayda vardır.

Sergi, tiyatro, konser vb. etkinliklerden mümkün olduğu kadar yararlanın. Bu tür etkinliklere katılmak sosyal yönünüzü geliştirir, genel kültürünüzü arttırır, beğeni kalitenizi de yükseltir.

Yaz kamplarına katılın. İmkanı olanlar yaz kamplarına katılarak yeni arkadaşlar edinip eğlenceli vakit geçirebilirler. Spor, tiyatro, dans vb. etkinliklere de katılarak ekip olarak hareket etmenin tadına varabilirsiniz.

Bilgisayarın karşısında kendinizi kaybetmeyin.

Bill Gates bile kızının bilgisayar karşısında geçen vaktini kısıtlayarak günde 2 saate indirmiştir (sadece tatil günleri). Bilgisayarın karşısında bilinçsizce geçirilen zaman sağlığınız için son derece zararlı. Bilgisayarın aşırı kullanımının göz kuruluğu rahatsızlığından boyun ve bel rahatsızlıklarına hatta kansere bile yol açtığı biliniyor. Ayrıca bilgisayar karşısında aşırı zaman geçirmek sosyal ilişkilerinizin de zayıflamasına neden oluyor. Sağlığınız ve sosyal gelişiminiz için bilgisayar kullanımınızı minumum düzeyde tutmaya dikkat edin.


HEPİNİZE MUTLU VE SAĞLIKLI BİR TATİL DİLİYORUM.
HOŞÇAKALIN:)

 
Toplam blog
: 13
: 10116
Kayıt tarihi
: 07.10.06
 
 

32 yaşındayım. İzmir'de oturuyorum. Rehber öğretmenim. Mesleğimi ve öğrencilerimi çok seviyorum. İzm..