Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Kuzey Kutbu`nda bir adem... Düşünen bir adem... işim bitti emekliyim. Ama dünyadan değil daha... desem yeter mi? Memleket ve dünya meseleleri... insanlık hallerini takip etmeye çalışıyor ve kendimce bir iki akla yatkın lakırdı da ben edeyim diyorum. Amma... Olayları ve gelişmeleri takip ederken büyük küçük demeden teraziye..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
İslam coğrafyasında neler oluyor, biz ne yapıyoruz?

Bu yazının altına imzamı atıyorum. Çok iyi müslümanız diye diye milleti zom ettiler. Kendimiz dışında başka müslüman tanımıyor ve yanıbaşımızdaki müslümanların başına birşey gelip feryatları duyulunca ancak kendimize geliyoruz... o da sofra başında ve lokma elimzide 'vay anasını', 'Allah yardımcıları olsun' vs vs ile geçiştiriyoruz. Empati yok, vicdan sızlaması yok... Ve belki biraz da bizim bu durumdan çıkmamamız için hep ensemizden her türlü kirli metodla bastırıp gözümüzü açmamızı istemiyorlar. Yazmaya ama etrafımızdaki insanları da uyandırmaya devam. Kolay gele. Selamlar.

02 Temmuz 2015 23:48
Güney’de yaşanan ne?

Uzun zaman oldu uğramamıştım! İsabetli yazılarınız halen devam ediyor. Allah razı olsun! Evet, Türkiye sürekli bir kaosun içine sokulmak isteniyor. Uslu çocuk olsa problem yok. Ama başını kaldırıp 'One minut' dediği zaman başında binbir dert! Acip ve garip olan şu ki; son senelerde muhalefet dediğimiz siyasi ve bazı muhafazakar kesimlerin mevcut hükümete karşı vatanı bile heder edecek kadar gözü kararmış olması... iktidar partisi ve yanlılarına sanki bir düşmanmış gibi davranması herhalde kurtuluş savaşı zamanında bile görülmemiş bir durumdur! Evet, Süleyman Şah meselesi. Bundan daha isabetli bir çözüm olamazdı. Ama muhalefetin diline bakarsanız sanki 'keşke askerlerimiz şehit edilselerdi de AKP hükümeti zorda kalsaydı' gibi bir izlenim oluşuyor insanda... ve insanın bunca ihanetten sonra kanı donuyor. Daha ne rezillikler ihanetler göreceğiz anlaşılan! Allah devlet ve milletimize zeval vermesin. Size de sağlık ve sıhhatler versin. Dosdoğruları yazmaya devam. Norveç'ten selamlar.

25 Şubat 2015 07:01
Diyecek bir şey yok eyvallah!

Muhterem Kardeşim, bu ümitsizlik nedir? Kişiler kaderini milletler de kaderini yaşayacak ve yaşıyor... Şahıslar bazında da toplum bazında da hep olaylar ve çirkinlikler yaşanıyordu da medya yolu ile bize hemen ulaşmıyordu... Şimdi olan budur! Ha biz millet olarak yozlaştık tabii... Bize; Anadolu insanına yaban gelen, giran geen de bu herhalde! Yazılarınız kısaldı... hüzünlenmek de güzeldir de melankoliye kadar uzarsa içinden çıkmak zor olur... Kırın artık kabuğunuzu da yaşama sevinci isteyin Allah'tan... ve göstermesini eşyanın hakikatini! Biz de amin diyelim! Hayat iyiki kısa... biliyorsunuz; sanki uyuduk uyandık olacağız ve yaşadığımız hayat bir rüya/karabasan olacak! İpin ucunu bırakmamak lazım! Emr-i bi'l maruf, nehy-i ani'l münkere devam! Büyük şehirde mukim iseniz kenar köy sakin bir yere çıkın... Varsa bahçe bağ toprakla uğraşın... Ümitsizliğe kapılmayın... Ve biribirimize dua! Allah sağlık sıhhat ve afiyetler versin!!!

16 Nisan 2014 04:24
 
Toplam blog
: 3
: 94
Kayıt tarihi
: 13.09.11