Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Ulusa sesleniş

Ulusa sesleniş
 

Ülkemiz geçtiğimiz son yirmi gün içerisinde çok değişik tecrübeleri birarada yaşadı. Önce gençlerimizin çevre duyarlılığını gördük, daha sonra haksızlığa karşı büyüyen bir dayanışma gördük ve unuttuğumuzu sandığımız hasletlerin aslında kaybolmadığını gördük. Tüm bu güzellikler olurken yavaş yavaş bir karanlık çöktü bu eylemlerin üzerine. Kaldırım taşları sökülmeye, yığınaklar yapılmaya, bilyeler; taşlar; molotof kokteylleri ve havayi fişeklerden oluşan yığınaklar yapılmaya başlandı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri yasadışı örgüt poster ve flamaları arasında kaybolup gitti. Eylemlerin ilk günlerinde gördüğümüz gençliğin aydınlık yüzü, maskeli karanlık yüzlerin arkasında kayboldu.

Şu an gelinen noktada maalesef eylemler çok farklı bir boyut almıştır. Sebebi ne olursa olsun, kimsenin bu güzel ülkemizin sokaklarını savaş alanına çevirmeye hakkı yoktur. Bu ülke hepimizindir, bu sokaklar ve parklar tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınındır. Ülkemizin tüm dünyanın gözü ülkesinde eriyip giden imajı sadece Tayyip Erdoğan'ın ya da AK Partinin imajı değildir. Artık bu gösteriler son bulmalı, kızgınlıklar, kırgınlıklar yasal miting alanlarında dile getirilmelidir. Sokakların işgal alanı haline getirilmesi hepimize zarar verir. Geminin kaptanını işten çıkarmanın yolu, gemiyi okyanus ortasında ateşe vermek değildir. Çok kısa bir süre sonra sandık önümüze konacak ve tercihler yapılacaktır. Atılan taşlar, molotof kokteylleri değil, oylar sonucu belirleyecektir. Ayrıca devam eden eylemler, başlangıçta eyleme kalpten destek veren ve haksızlıkları kınayan sessiz kalabalıkların fikirlerini de aksi yönde değiştirmeye başlamıştır.

Maalesef hala bazı AK Parti karşıtı sanatçı, yazarlar bu eylemlere sağduyu çağrısı yapmak yerine; 'giderlerse ancak böyle giderler' diye yangına körükle gitmektedirler. Yapılan yalan haberler, açık provakasyonlar, durumu sadece AK Parti için değil ama tüm ülke için daha kötü bir hale getirmektedir. Ayrıca bu kişilerin güvenilirlikleri de artık şüpheye düştüğü için yarın söyleyecekleri doğrular da artık şüpheyle karşılanacaktır.

CHP lideri sayın KILIÇDAROĞLU; siz son zamanların en başarılı olmasa da, en samimi ve dürüst liderlerinden birisiniz. Eylemlerin bu noktadan sonra devamını desteklemeniz, çok samimi söylüyorum size kazanç değil büyük kayıp getirecektir. Başbakanı sağa sola şikayet etmek, yasadışı kaotik gösterileri desteklemek size de ulu önder Atatürk'ün partisi olan CHP'ye de yakışmamaktadır. Önceleri darbeden medet ummakla itham edilen partiniz, yarın da sokak eylemleri ve kaba kuvvetten medet ummakla suçlanacaktır. Siz belki de sokaklarda haykıran kalabalıkların duygularına tercuman olabilecek en yakın adaysınız. Onları sokaklardan alıp meydanlara toplayın. Onları ülkede sorun çıkaran bir kalabalık olmaktan, polisle karşı karşıya kalmaktan kurtarın. Kaosun değil çözümün parçası olma fırsatınız var. Bu olayların sonlanmasına vesile olmanız sizi hem Türk hem de dünya kamuoyu önünde çok iyi bir yere getirecektir.

Ülkesini seven her vatandaşımızın bugünlerde her zamandan çok daha fazla sağduyulu davranması gerekiyor. Bu zamana kadar kendini yeterince anlatamadığını, temsil edilemediğini ve şu ya da bu şekilde özgürlüklerinin kısıtlandığını hissedenler zaten suda bir  dalga oluşturdular. Mesajlarını en iyi verecekleri yer yasal miting meydanlarıdır, ülkemizin alevler içerisinde yanma görüntülerinin kimseye bir faydası yoktur. Halkımız en zorlu zamanları olan Kurtuluş Savaşı döneminde bile 'manda ve himaye kabul edilemez' demişken, yabancı devletleri ülkemize müdahaleye davet etmek hangi görüşten olursa olsun hiçbir Türk vatandaşına yakışmamaktadır. Bu vatan hepimizin...

  

 
Toplam blog
: 9
: 422
Kayıt tarihi
: 17.02.07
 
 

Devlet okullarında lise ve yüksek öğrenimimi tamamladıktan sonra, yine devlet bursu ile ABD'de yön..