Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yazarak iyileşmek!

Yazarak iyileşmek!
 

Sevginin gücü heryerde yansır!


Yazmanın rehabilite gücü, sanıyorum bir çok terapiden daha iyi sonuç veriyor. Bastırılmış duygular, derinlerde bloke olmuş duygular, kendine bile itiraf edemediğin hisler bir de bakmışsın bir öykü, bir fıkra, bir araştırma yazısı altından çıkıvermiş!

Yaşananlar kolay değil, üstelik doğruyu söyleyenin sevilmediği, hakkını arayanın aşağılandığı, haksız kazanç elde edenin baş üzerinde tutulduğu, dürüstün, çalışkanın ezildiği , hırsızın gaspcının, her yol mümküncülerin rağbet gördükleri bir ortamda, koyun olmama savaşı verenler için demirden leblebi yutmak!

Kimseye hakaret etmeden sadece duygu ve düşüncelerimi yazdığım için 40 milyar maddi-30 milyar manevi tazminat davası açıldı bana;dava devam ediyor. Kişi ayrıca ceza davası açıyor hızını alamayarak, hapis edilmemi talep ediyor! Yazının gücü etkilemiş demek ki! Halbuki benimle ilgili maddi gelir araştırması yerine iletişime girilseydi , mutlaka çözüm bulunurdu soruna...-sorun her neyse!-

Bunu yapan konusunda uzman bir tıp insanı! Üstelik bel fıtığı olan birine yani bana ne kadar stres veriyor!!! Bel fıtığı olan kişilerin yaşamı akışa bırakarak strese girmeden çözümler bulması gerekiyor.Sen yemin ediyorsun, ama iletişim kurmadan, anlamadan tazminat davası açıyorsun!!! Hastanı girdabın içine yuvarlıyorsun, bu davranış ne kadar etik tartışılır!

İlginç olgularla dolu yaşam, yazmak beni- 70 milyar tazminat davası açılsa bile!- iyileştiriyor.Kendimi daha iyi tanımaya, insanların kişilik boyutlarını görmeyi sağlıyor.Öğrendiklerimi paylaşmak arzusu daha çok şey öğrenmek arzusuyla birlikte gelişip, büyüyor.

Güzel bir söz söylenmiş, hemen düşünüp o söz ile ilgili duygu ve düşüncelerimi yazmak, yaşadığım talihsiz olayları , mutluluk ve sevinçlerimi, başarılarımı, başarısızlıklarımı, hikayeler halinde kaleme dökmek, içime başlatılmış seyahatler, bu seyahatlerimde uğradığım daha önce hiç bilmediğim özelliklerimle karşıkarşıya kalmak.Çok güzel deneyimler.Yazarak gelişmek, derinleşmek, öğrenmek!!!

Milliyet ailesinin bir üyesi olmak onur ve gurur verici bir duygu.Burada çok ama çok mutluyum.Çok teşekkür ediyorum...

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..