Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

YAZIN ESTETİK YAPILIR MI?

YAZIN YAPILABİLECEK ESTETİK İŞLEMLER

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

Estetik uygulamalar için mevsim sınırı bulunmamakla birlikte, hastalar yaz döneminde dinlenme süreci gerektirmeyen işlemlere daha çok talep gösterirler. Kış mevsiminin ciltte yarattığı tahribatı gidermeye yarayan bakım uygulamaları, yıl boyunca alınan fazla kilolara yönelik ameliyatsız vücut şekillendirme işlemleri yaz döneminde daha revaçtadır. Yaz aylarında güneş ve sıcak havadan etkilenmeyen, uzun dinlenme süreçleri istemeyen, yaz aylarında, plajda daha iyi görünmek için bu yaptırabileceğiniz bu uygulamalarla yazı daha sıkı, bakımlı ve güzel geçirebilirsiniz.

HYDRAFACIAL İLE CİLDİNİZE NEFES ALDIRIN

Yazın terlemek, nem ve daha çok dışarıda olmak cildin gözeneklerini tıkar. Hydrafacial, derinlemesine cilt bakımı ve temizliği sağlayan bir uygulamadır. Çok sayıda cilt problemine çözüm sunan hydrafacial teknolojisi, elastik yapısını kaybetmiş, sivilcelenmiş, lekelenmiş ve pürüzlü cildin temizlenmesi, yenilenmesi, nemlendirilmesi ve antioksidan yönünden beslenmesini sağlar. Cildin temizlenmesini sağlarken cilt dokusuna zarar vermeyen bu yöntemde antioksidan ve nemlendirici serumlar da uygulanır. Yaklaşık yarım saat süren hydrafacial uygulamasının ayda bir kez olmak üzere 4-6 seans şeklinde yapılması önerilir.

HIFU İLE YAZIN DA SIKILAŞABİLİRSİNİZ

Ciltte sarkma ve kırışıklıklara iyi gelen Fokuslu Ultrason (HIFU) uygulaması da yaz döneminde rahatlıkla gerçekleştirilebilen ameliyatsız işlemlerden biridir. Yüz ve boyun bölgesinde toparlanma sağlayan ve cilt kalitesini artıran HIFU aynı zamanda cilt yüzeyini korur. Dokulara milimetrik noktalar şeklinde ısı veren HIFU teknolojisi herhangi bir ağrı ya da acıya sebep olmaz. Uygulanacak bölge ve derinliğe göre yarım saat ile 1 saat arası süren tek seanslık bu işlem sonrası cilt sıkılaşır ve 6 ay boyunca işlemin etkisi kalıcılığını sürdürür.

COOL SHAPE İLE DAHA SIKI VE FİT OLUN

Yılın diğer dönemlerinde alınan fazla kilolar ve bölgesel yağlanmalar, yaz döneminde gözümüze daha çok batar. Cool Shape teknolojisi, tek seanslık bir uygulamayla, bölgesel yağlanma sorununa çözüm sunar. Göbek, sırt, bacak gibi bölgelere uygulanabilen Cool Shape, bu alanlarda biriken yağları yüzde 40’a varan oranda kalıcı olarak azaltır. “Soğuk lipoliz” olarak da bilinen Cool Shape yağ dokularının soğutularak yok edilmesi mantığına dayanır. Tek seansta sonuçları ortaya çıkan Cool Shape uygulaması yaklaşık 1 saat sürer. İşlemden yaklaşık 3 hafta sonra sonuçlar gözle görülür hale gelir.

HYALURONİK ASİT DOLGULARLA CİLDİNİZİ DESTEKLEYİN

Kış mevsiminde uygun şekilde bakım yapılmayan, soğuk ve kuru havanın etkisinde kalan cilt, canlılığını yitirerek solgun ve kuru hale gelir. Hyalüronik asit dolguları, cilde kaybettiği nemi geri kazandırarak sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Hyalüronik asit dolgularının işlem süresi 10- 15 dakika arası değişir. Bu dolgular ayrıca güneş, deniz ve havuz suyunun yıprattığı cildinizin nem dengesinin korunmasına yardımcı olur.

BOTOKS İLE TERLEMEYİ DENGELEYİN

Botoks yaz dönemini hem güzel hem de konforlu geçirmenizi sağlayacak uygulamalardan biridir. Ciltteki kırışıklıkların ve ince çizgilerin azaltılmasını sağlayan botoks, yaz dönemi öncesinde yapıldığında yeni kırışıklık oluşumunu da önler. Kaş arasının ve gözlerin daha çok kısılarak kırıştığı yaz mevsimi öncesinde yapılan botoks ile ilgili bölgedeki kaslar bloke edilir. Böylece güneşli havalarda özellikle göz çevresinde meydana gelebilecek kırışıklar oluşmadan önlenmiş olur. Botoks ayrıca terleme tedavisinde de etkin şekilde kullanılır. Böylece sıcak havalarda aşırı terlemenin verdiği rahatsızlık ortadan kalkar.

 

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..