Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '16

 
Kategori
Deneme
 

Yedi renkli çiçek

Yedi renkli çiçek
 

Bazen incinir ve incitirsin; insanız işte kör noktalarımız var, zaaflarımız en az farkındalığımız kadar. Bir geçmişin var; yakın tarih gibi. Sorsalar anlatırdın tüm canlılığı ile bazen güler bazen ise gözlerin yaş ile dolar. Bir an kalbin hızla ve heyecanla çarparken  gülümsediğin anları hatırlar ve mutlu olur bazen ise küçük bir çocuğun kocaman yalnızlığı nasıl büyüttüğünü görür ve hüzünlenirsin.. Hayat içinde erir ve sen olursun kendi rengin ve kokun yayılır tüm dünyaya.Biriciksin fakat bir çocuk yüreği işte nazlanır bazen, hüzne kapılır anlamak ister, anlaşılmak istersin.
 
Fazlasıyla karmaşık ve süslü kelimelere ihtiyacım yok esasında; yüreğimden yansıyanları olduğu haliyle anlatabilirsem; öylesine yalın ve öylesine gerçek olan duygularıma sizleri de katmış olacağım. Hayatımda tek ilgilendiğim şey gerçeklik oldu; tek bir gerçeklikten bahsetmiyorum; kendi gerçekliğim kadar başkalarının gerçekliğini de anlamaya çalıştım. Duyguların rengi herkes tarafından farklı algılansa da o an  kendinde olanı görme çabam her zaman oldu. Zor elbet yaşanmışlıklarımız, algılarımız, şartlanmalarımız ile duruma veya olguya ne denli tarafsız değerlendirmeler getirebiliriz. İşin içinden çıkamadığım zaman kalbime, iç sesime kulak vermeyi denerim. Sanırım çoğu zaman işe yarıyor olsa da bazen korkuyorum çünkü en büyük ihanet kalbimize yapılan diye düşünürüm. Unutamaz ve her zaman aynı sonuca götüreceğini düşünür ve üzülürüm. Severim fakat bir zamanlar içimde saklı olan ürkek tavşanı hatırlar; yeniden yeniden düşünür ve zihnimi meşgul ederim. Hiçbir zaman duyguların ihanetini doğruların terazisinde doğru tartamam. Bilirim ki bazen hayat kendi içinde dengesini bulur  işte o zaman mutluluk bizim olur.
 
Çocukluğumda yedi renkli çiçeği arayan bir kız çocuğu; yıl kaç hatırlamıyorum; televizyonda izlediğim bir çizgi film karakteri. Sanırım hepimiz yedi renkli çiçeğimizi arıyoruz; nerede veya gerçekten var mı öyle bir çiçek? Hayatımıza yaşama amacı katan romantik bir hikaye mi sadece bilemiyorum.Şunu biliyorum yedi renkli çiçeğin varlığı bilinmez ama  hayatımıza tesadüf etmiş kişiler bazen yedi renkli çiçeğin etkisini yaratır ve gülümsetir. Yedi renkli çiçeği sever fakat onu üzmek istemezsin narin, naif,kırılgan… Toprağından koparamazsın; bilirsin yedi renkli çiçek severse tüm renklerini sakınmadan sana gösterecek  ve o gün küçük bir mucize gibi, nefes gibi yeniden hayat bulacak. Bütün kalplerin sevgiyle ve doğrulukla hayat bulması dileğim.
 
 
 
        
 
Toplam blog
: 42
: 263
Kayıt tarihi
: 29.09.14
 
 

Eczacılık mesleğimin yanında Edebiyatın da olmasını istedim çünkü çok sevdim. Yazma eylemi; hayalle..