Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

BEN ve OLTAMA TAKILANLAR

http://blog.milliyet.com.tr/inkotr

20 Eylül '12

 
Kategori
Sağlık
 

Yemeklerden sonra sıcak çay içiniz !

Yemeklerden sonra sıcak çay içiniz !
 

FAYDALI BİLGİLER -- ÇAY


Merhabalar,

Sevgili dostlar ve arkadaşlar,

Çok güzel ve faydalı bir bilgiyi sizlerle paylaşmak isteidm.

Afiyetler olsun efendim !

Bu çok güzel bir yazıdır. Sadece öğünlerden sonra sıcak su içme konusuna değil kalp krizi risklerine de değinmektedir.
Çinliler ve Japonlar
yemekleriyle soğuk su değil sıcak çay içerler. Belki biz de yemekten
sonra sıcak bir şeyler içme alışkanlığımızı onlarınkine adapte etmeliyiz.
Eğer yemeklerden sonra soğuk şeyler içiyorsanız bu yazı size hitap ediyor.
Yemekten sonra soğuk bir şeyler içmek sizi rahatlatabilir.
Ancak soğuk su, tükettiğiniz yağlı şeyleri katılaşmasına sebep olaracak ve
bu da sindirimi yavaşlatacaktır. Bu asitli tepkime bozularak bağırsakta katı
maddelerden daha hızlı bir şekilde emilir. Bir kısmı bağırsağa yapışır.
Kısa bir süre sonra tamamen yağ haline döner ve kansere yol açar.
Yemekten sonra sıcak su veya çorba içmek en iyisidir.
Kalp krizi hakkında önemli birkaç bilgi - Kalp krizi belirtisi her zaman
sol kolun uyuşması değildir. Çenedeki şiddetli ağrıların da farkında olun.
Kalp krizi sırasında o ilk göğüs ağrısını çekmeyebilirsiniz. Mide bulantısı ve
şiddetli terleme de önemli kalp krizi belirtilerindendir.
Uyurken kalp krizi geçiren insanların %60'ı uyanmaz.
Çene ağrısı sizi derin uykudan uyandırabilir. Lütfen dikkatli olun ve olanların farkına varın.

 

 



Uzun Yasayin - Yeşil Çay (GreenTea)

Yeşil çay, Camellia sinensis yapraklarından elde edilen çay. Aynı bitkiden elde edilen siyah çay için yapraklar yavaş yavaş kurutulur, yeşil çay ise yaprakların toplanır toplanmaz kavrulup hızla kurutulması ile elde edilir. Siyah çay kurutulurken oksijenle tepkimeye girer, yeşil çayın ise tepkimeye girmesine izin verilmez.

Her iki çayda da kafein bulunmaktadır, ancak yeşil çaydaki kafein oranı daha düşüktür. Siyah çayın da, yeşil çayın da antioksidan özellikleri vardır, ancak daha az işlem gördüğü için yeşil çaydaki antioksidan miktarı daha fazladır.

Yeşil çay çeşitleri

Japon Yeşil Çayları

Gyokuro

Matcha:bebek pudrası gibi toz halindedir, Japon seremonilerinin vazgeçilmez çayıdır.

Sencha

Kamairicha:Sencha çayından farkı üretim aşamasında yapraklar sıcak su buharı ile değil fırında şok soldurmaya tabi tutulmuş olmalarıdır.

Bancha:kaba çay, düşük kaliteli çaylardan yapılıp, niteliksiz olmasına karşın günlük kullanımda özellikle kırsal ve dağsal bölgelerde yaygın olarak içilmektedir. Halk tarafından evde basit düzeneklerle el yapımı olarakda üretilmektedir. Dünya yeşil çay üretiminde pek bilinmemektedir.

Çin yeşil çayları:

Gunpowder (GP)

Imperial, Young Hyson (YH)

Hyson

Twankay

Hyson Skin

Chunmee (CH)

Sowmee (SW)

Dust

Yeşil çayın faydaları

Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :

Kanser riskini azaltır.

Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.(22)

Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. (27)

Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. (28)

Tümörü küçültür.

Antioksidandır.

Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.

Kolestrolü düşürür.

Tansiyonu ayarlar.

Kan şekerini ayarlar.

Bakterileri öldürürür.

Grip virüsünü öldürür.

Ağız kokusunu önler

Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :

Stresi azaltır.

Gribi önleyicidir.

Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :

Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.

İdrar söktürücüdür.

İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.

Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :

Kan damarlarını güçlendirir.

Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :

Kan şekerini düşürür.

Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde :

Diş çürümesini engeller.

Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :

Antioksidan olarak rol oynar.

Yaşlanmayı geciktirir.

Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde :

Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.

Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.

Alzheimer'i önleyici

Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.

Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.

Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler.

İçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür.

Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. İspanya’daki Murcia Üniversitesi ve İngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur.

Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir.

 * KAYNAK * B u T i K   G a Z e T e

Sizlere sonsuz sevgiler, selamlar ve saygılar sunarım.

NECİP KÖNİ - A D A N A / TR

Bilgiyi Kullanırsan Büyürsün , Paylaşırsan Efsane Olursun

 

Equalizer_2.gif - (5K)

 



*DÜNYAMIZ ELDEN GİDİYOR..!
*Daha Yeşil Bir Dünya için

 

 

( http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=184370 )

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

************************************

LÜTFEN DİKKAT..!

traffic-02

TARAFİKDE DİKKATSİZLİK,CANINIZA ve MALINIZA MAL OLABİLİR.!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 77
: 1154
Kayıt tarihi
: 31.07.12
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem ça..