Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yemeklik soğan nasıl doğranır?

Yemeklik soğan nasıl doğranır?
 

Bunun için öncelikle keskin bir bıçak gerekiyor. "Aman elinize parmağınıza dikkat edin!" dememe gerek yok herhalde:) Bu işin ustaları diyor ki: "Eğer bıçak keskin değilse, bu durum, soğanla boğuşurken, daha çok göz yaşı demek oluyormuş", demedi demeyin...
--------------------------------------------------------------------------------

Soğanı kesme tahtası üzerine alıp, en uçlarındaki kök kısımlarını kesiyoruz. Çok kalın değil, resimdeki gibi işte...

İki tarafını da kesince, artık o meşhuuur "soğan kabuğu" rengindeki kabuk kısımlarını atıyoruz :)

Akan suyun altına tutup yıkadıktan sonra kesme tahtası üzerine alıyoruz ve tam ortasından ikiye kesiyoruz önce...

İşte yarı yarıya kestiğimiz tatlı beyaz soğanlar... Bunlar daha az ağlatıyor sanırım...

Şimdi, düz kestiğimiz yüzü, kesme tahtasının üzerine değecek şekilde yerleştirip, bıçak yardımıyla resimdeki gibi yani yaklaşık yarım santim kalınlığında soğanı dilimliyoruz.

Sonra kestiğimiz dilimlere 90 derece açıyla bu sefer diğer taraftan dilimlediğimiz zaman, resimdeki gibi küp küp soğanlarımız oluyor. 

Hala aralarında büyük görünmekte ısrar edenler varsa, elinizle müdahale ettiğinizde, hemen birbirlerinden ayrıldıklarını göreceksiniz zaten:)

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..