Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni CHP şarkısı

Yeni CHP şarkısı
 

Sakin Koşar


Değerli üstad Onur Akın’ın iddialı olduğu CHP seçim şarkısı ‘Bir Islık Da Sen Çal’... Sözleri Aşık İhsanî’ye ait bir eser bu… Onur Akın; Aşık İhsanî’nin, zamanında Adnan Menderes ve Demokrat Parti iktidarına karşı yazdığı bir eseri, şimdiki mevcut iktidara uyarladı ve CHP’nin yeni marşı olarak besteledi.
Onur Akın, şiiri sadece bestelemekle yetinmedi, şiirin orijinalinde olmayan CHP’nin sloganı ‘Bir Islık da Sen Çal’ı da marşın nakaratı yaptı ve ortaya güzel bir eser çıktığını söyledi. Akın’ın bestelediği Âşık İhsanî’nin sözleri, aradan geçen onca yıla rağmen, bazı şeylerin değişmediğinin de göstergesi gibi... İşte o şarkı: 

Korkuyorlar, korkacaklar, korksunlar/
Geliyoruz, geleceğiz, yakındır/
Kim nerede, ne işliyor hepsini/
Biliyoruz, bileceğiz, yakındır/
Bir ıslık da sen çal, bir ıslık da sen...”

Ancak, benim aklıma takılan bir konu var. CHP’li dostlarım ve yöneticilerim kusura bakmasınlar ama; siz her daim AKP iktidarına; “Korku imparatorluğu yaratıyorlar… Herkesi korkutup, sindirerek ülkeyi yönetiyorlar!..” demiyor muydunuz? Yani, siyasetten “Korku” mefhumunun kaldırılmasını istiyor, bunun yerine herkesten bilime, ahlâka ve hukuka dayanan bir ciddiyet beklemiyor muydunuz? Eee, sormazlar mı adama; bu seçim şarkısının sözleri niye böyle? Başkasında olmasından rahatsız olduğunuz bu “Korku Salma” lâfının, seçim şarkısında ne işi var? Bismillâh deyip de, söylemeye başladığınız seçim şarkısına; “Korkuyorlar, Korkacaklar, Korksunlar…” diye başladığınızda, herkes sizin de bu konuda onlardan aşağı kalır bir yanınız olmadığını düşünmeyecekler mi? Herkesi korkutarak başlayan şarkı mı olurmuş? Ben beklerdim ki; tıpkı İstiklâl Marşımızın ilk mısralarında olduğu gibi; “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, /Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak…” gibi; tüm bu yapılanlara karşı cesaret gösteren, daha kibar, daha babacan ve herkese güven veren bir şarkı ile 12 Haziran Genel seçimlerine gideceğiz, herkesin gönlünü bu şarkıyla fethedip, iktidara yürüyeceğiz sanıyordum!? Galiba yanılmışım dostlar!.. 

Ancak, buna rağmen bir teselli bulduğum, hemen kendi kendime bir “Çok Şükür Ya Rabbim” dediğimi de size itiraf etmeliyim! Neden? E bu bizim CHP'nin şarkısı, ya şöyle başlasaydı: “Höst ulan, savulun/ CHP geliyor, korkun/ Biz sizin her şeyinizi/ Sizin her pokunuzu biliyoruz/ Korkun ulan bizden/ İktidara geliyoruz lan/ Islık çalın, ıslık çalın/ CHP geliyor, korkun, de eee!..” şeklinde sözleri olsa ne halt edecektik ki? Buna da şükür deyiniz! Recep İvedik gibi “Höst!..” Benim sevgili torunum gibi “Vehh!..” Ya da, kulak kesmesiyle meşhur Eşrefpaşa Kabadayısı Tayyar gibi; “Heyaaattt!.. Anamı kesen ben, babamı doğrayan ben, savulun lenn!..” diye korkutsalardı ne yapacaktık? “Afferin oğlum Tayyar, zati hayırlı evlât dediğin böyle olur” mu diyecektik!?

Bana sorarsanız, bu seçim şarkısı CHP’ye pek uymamış!.. Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na “Gandi Kemal… Yağızoğlan…” denildiği bir zamanda, seçim şarkısının CHP’yi ve yöneticilerini ‘öcü gibi’ gösterilmesi pek de yakışık almamış doğrusu… Demedi demeyin; korkutarak, ürküterek, defterlerinin dürüleceğini imâ ederek propaganda yapmak, halk arasında ters tepebilir? Ötekilerini de yine ‘mazlumları’ oynatabilir? Bu benim şahsi fikrim tabii, isteyen kabul eder, isteyen etmez. 

Şöyle bir güfte olsa nasıl olurdu acaba: “Geliyoruz, geleceğiz, görecekler/ Hakkı, hukuku, demokrasiyi/ Halkımıza biz getireceğiz/ İşçiyi, memuru, emekliyi/ Adam gibi biz yaşatacağız/ Biz kinle, intikamla değil/ Hep doğru işler yapacağız/ Eğitimliyiz ve birikimliyiz/ Ülkeyi yüceltmeye geliyoruz/ Bir oy da sen ver/ Bir oy da sen ver/ Yağızoğlan’ı iktidara getir…” Bu güfteyi beğenmeyebilirsiniz, bir örnekti bu!.. Ama buna benzer bir şarkı, CHP’ye daha da yakışmaz mıydı acaba? 

Sakin KOŞAR. 

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..