Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '09

 
Kategori
Dünya
 

Yeni dünya oluşumu

Yeni dünya oluşumu
 

Harita; http://img154.imageshack.us alınıp düzenlenmiştir.


Yenidünya oluşumu hakkında birçok uzman, görüş ve bildirimde bulundu.

Bu görüşleri sunarlarken şüphesiz bilimsel çalışmalar yapmış, tarihsel süreçleri incelemiş, Ortadoğu da yaşayan insanları da sosyolojik açıdan tahlil etmişlerdir.

Örneğin ABD’nin Irak işgalinin sebepleri; genellikle zengin petrol yataklarına sahip olmak, sanki kendiliğinden türemiş gibi kabul edilen, öncesi araştırılmayan ve ortadan kaldıran Irak yönetimince(Saddam) desteklenen terör odaklarının kurutulması için İsrail devletine rahat nefes aldırmak, onun güvenliğini sağlamak için ya da bölgeye demokrasi götürmek adına denmekte…

Tümü kurgulanmış ve bir merkezden psikolojik harekât kapsamında verilen daha doğrusu piyasaya pompalanan varsayımlar.

Zaten Petrol şirketleri kanalı ile bugün Ortadoğu da çıkan petrolün kontrolü emperyalist gücün elinde, terörün nasıl oluşturulup geçmişde Bekadan olduğu gibi bugün de Afganistan ve Pakistan’dan kimlik kazandırılarak sunulması da belli, geriye kalan konuya gelince acaba uydu devletlerin güvenliği çok mu önemli?

Öyleyse ne olabilir?

Irak işgalindeki ilk faktör söz geçiremediği tam anlamı ile çekip çeviremediği üstelik gittikçe gelişen ve kontrol altına alınmakta güçlük çekilen Çin ve Hindistan’ın kontrolü olmasın?

Bu iki ülkenin yakından izlenmesi için önce Afganistan’ın ele geçirilmesi… Ayrıca yanıbaşında uzun yılar boyunca müttefik olarak hazırlanmış Pakistan’ın da bulunması avantajı ile…

Ancak Afganistan’ a ve Pakistan’ a deniz yolu ile ulaşmanın mümkün olmaması… Afganistan da konuşlandırılan birliklerin ikmal yollarının tıkanması neticesini doğurmuştur.

Sosyolojik açıdan Afganistan’la bire bir örtüşen özellikleri barındıran (ırk, dil ve din bütünlüğü taşımayan ve aralarında nifak tohumları uzun yıllardır ekilmiş insanların bulunması) fakat limanı olan ve ikmal yollarının açılabileceği Irak işgali desteği...

Zaten 1950 yıllarda söylemleşen oluşturulacak uydu devletten kasıtta burası olsa gerek, artık zıplama merkezimi, atlama merkezi mi ne dersiniz bilmem? Bilinen gerçek önemli mihenk taşı Irak toprakları ve bugün de devam eden kan…

Ayrıca sürekli hayali satan ve gittikçe gerçek üretimden ayrılan ABD ekonomisinin patlama ve durma anını erteleme ve ekonomik olarak kendi iç dinamiklerini hareket ettirmenin en güzel yolu sonradan oluşturulmuş bir düşmandır…(1992 den 2007’ ye kadar bu sayede ekonomik patlama ötelenerek durdurulmuştur.)

En önemlisi de kutsal olarak yapıldığına inanılan ve büyük inanca hizmet ettiği farz edilen vaat edilmiş topraklar bölgesi olması.

Bugün için bölgemizden kaynaklanan ve bir devlet stratejisi üretemeyen yağdanlık vazifesi yapan bazı kavimler, tarihsel süreçte de aynı hataları yapmışlar ve zelil duruma düşmüşlerdi. Sanırım yarın da aynı duruma düşmeye doğru yol almaktalar.

Şimdi din kavramını ele alalım; Yahudiliği merak edenler araştırmalarını yapsınlar. Sözlü ve yazılı Yahudi (talmud) kurallarını incelesinler.

Müslümanlık denince; ikinci halifeye ve ondan sonraki halifelere yapılanlar bilinmekte(suikastler) . Dönme olan İbni- Sebe’ nin ve taraftarlarının attığı tohumlar altıncı halife Muaviyene den sonra iyice yeşermiş ve nasıl olmuşsa Müslüman bir devlet olarak kabul edilmiş ve Güney İspanya da kurulmuş olan Endülüs Emevi (M.S 756) devleti ile biçilmeye başlanan ürün konumuna gelmiş, bugün ise ürünler doruğa ulaşmıştır. Merak edenler bu konuyu da inceleyebilirler.

Kısaca özünden ayrılmış ve başkalaştırılmış. Bu süreç sonunda da birçok Müslüman’ım diyenin kendisinin de tam anlamı ile özümseyemediği bir din halini almış.

İnanç meselesi olduğundan ve herkesin dini inanışına saygımdan dolayı konu hakkında daha ileri yorumdan kaçınıyorum. Bilgi elde etmek isteyenlere sadece derinlemesine iyi araştırma yapılarak, yapılan bu araştırma sonrası da sebep- sonuç döngüsünün iyi işletilmesi gerektiğini hatırlatmakla yetinmek zorundayım.

Tüm bunlar olurken bölge ülkelerindeki oluşturulmuş yönetimlerin sesiz ve sedasız kabullenme sürecini yaşaması da bize şu sonucu çıkarttırmakta:

Oluşturulacak yenidünya düzeninde bölgede yer alan tüm devletler, uydu olarak kurulmuşlar da dâhil kendi içlerinde açılıma giderlerken aslında büyük açılımın bir bölümünü yerine getirmekteler.

Bu süreçte şüphesiz sancılar doğurmakta ve doğurmaya da devam edecek gibi görünmekte…

Bu oluşumları bozacak yönetimler olabilir mi? Şüphesiz olacaktır. Fırtınanın başlangıcı da burası gözükmekte…

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..